357
Φίλαθλοι της Τσαπεκοένσε στο στάδιο Arena Conda του Τσαπέκο της Βραζιλίας, την πόλη απ' όπου η μικρή ομάδα ξεκίνησε την πορεία της | REUTERS/Paulo Whitaker

Οι ομάδες της Βραζιλίας δανείζουν παίκτες στην αποδεκατισμένη Τσαπεκοένσε

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2016, 09:57
Φίλαθλοι της Τσαπεκοένσε στο στάδιο Arena Conda του Τσαπέκο της Βραζιλίας, την πόλη απ' όπου η μικρή ομάδα ξεκίνησε την πορεία της
|REUTERS/Paulo Whitaker

Οι ομάδες της Βραζιλίας δανείζουν παίκτες στην αποδεκατισμένη Τσαπεκοένσε

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2016, 09:57

Κατάφερε και έφτασε στον τελικό του του Κυπέλλου Σουδαμερικάνα, μετά από νίκη, την περασμένη εβδομάδα, εναντίον της αργεντίνικης Σαν Λορέντσο. Στο Μεντεγίν η μικρή βραζιλιάνικη ομάδα Τσαπεκοένσε Ρεάλ θα έδινε τον πρώτο από τους δύο αγώνες του τελικού της διοργάνωσης με αντίπαλο την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Το αεροπλάνο με την αποστολή της όμως συνετρίβη τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κολομβία και ο αθλητικός κόσμος πάγωσε. Οι παίκτες Αλαν Λουτσιάνο Ρουσέλ, Μάρκος Ντανίλο Παντίλια και Τζάκσον Ρανιάρ Φόλμαν είναι τα μόνα μέλη της ομάδας που επιβιβάζονταν και επέζησαν. Μαζί με όσους δεν βρίσκονταν στην πτήση, η ομάδα έμεινε με 11 μόλις παίκτες.

2016-11-30T000606Z_1225010096_RC126EB0C640_RTRMADP_3_COLOMBIA-CRASH
Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε η εικόνα της καταστροφής: τα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δεκάδες άνθρωποι (REUTERS/Fredy Builes)

Από τις πρώτες κιόλας ώρες, μετά το ισχυρό σοκ του δυστυχήματος, ο κόσμος του ποδοσφαίρου έσπευσε να δείξει αλληλεγγύη. Πρώτη η αντίπαλός της –αν και ο αγώνας δεν έγινε ποτέ- Ατλέτικο, που πρότεινε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) να απονείμει τιμής ένεκεν το τρόπαιο στον μικρό βραζιλιάνικο σύλλογο. Ζήτησαν τη ματαίωση των προγραμματισμένων αγώνων και να ανακηρυχθεί νικήτρια της διοργάνωσης η ομάδα που χάθηκε.

Σύμφωνα με τον Guardian, τη σκυτάλη πήραν οι πρωτοκλασάτες ομάδες της Βραζιλίας, που προσφέρθηκαν να δανείσουν παίκτες στην Τσαπεκοένσε για την επόμενη σεζόν, καθώς η ομάδα έχασε σχεδόν όλο της το δυναμικό στο δυστύχημα στην Κολομβία.

2016-11-29T225423Z_1274590019_RC18FD4C8440_RTRMADP_3_COLOMBIA-CRASH
Συγκινημένοι οι οπαδοί της Τσαπεκοένσε έμειναν για ώρες έξω από το στάδιο Arena Conda του Τσαπέκο (REUTERS/Paulo Whitaker)

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και σεβασμού προς τους αδικοχαμένους ποδοσφαιριστές ζήτησαν χθες, Τρίτη, από τη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (CBF) να «προστατεύσει» την Τσαπεκοένσε από υποβιβασμό στην κατάταξη για τρία χρόνια, τη διαδικασία δηλαδή κατά την οποία οι ομάδες χάνουν θέσεις αν δεν έχουν την αναμενόμενη απόδοση στους αγώνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, είναι η ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης και προέρχεται από «ειλικρινή επιθυμία να ξαναστηθεί αυτή η μικρή ομάδα που χάθηκε».

Η Συνομοσπονδία δεν αποκρίθηκε άμεσα στην πρότασή τους. Ο τελικός της Τετάρτης ακυρώθηκε και όλα τα παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στη Βραζιλία αναβλήθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...