431
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Τσαπεκοένσε για την πρόκρισή τους στον τελικό | REUTERS/Paulo Whitaker

Η απόκρουση που έστειλε την Τσαπεκοένσε στον θάνατο…

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2016, 14:40
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Τσαπεκοένσε για την πρόκρισή τους στον τελικό
|REUTERS/Paulo Whitaker

Η απόκρουση που έστειλε την Τσαπεκοένσε στον θάνατο…

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2016, 14:40

H Τσαπεκοένσε, η βραζιλιάνικη ομάδα από την πόλη Τσαπέκο, ξεκληρίστηκε. Το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα στην Κολομβία, συνετρίβη και μόνο λίγοι ποδοσφαιριστές ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Μία τραγωδία, αεροπορική και ποδοσφαιρική. Και όμως, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 24 Νοεμβρίου, οι ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένσε έζησαν μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας τους. Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1973 και το 2014 ανέβηκε για πρώτη φορά στην α’ κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα, όπου ήταν να παίξει αύριο. Αυτή η ιστορική – και τόσο μοιραία – πρόκριση, επετεύχθη ύστερα από ένα παιχνίδι θρίλερ….

Βρισκόμαστε στο 94′ του αγώνα ανάμεσα στην Τσαπεκοένσε και την Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή. Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 0-0. Με αυτό το σκορ η γηπεδούχος Τσαπεκοένσε περνάει στον τελικό. Η Σαν Λορέντζο χρειάζεται μονάχα ένα γκολ. Χιλιάδες θεατές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα έναν ποδοσφαιριστή της Σαν Λορέντζο να εκτελεί ένα επικίνδυνο φάουλ. Μετά από μία κόντρα και ένα σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, η μπάλα κατευθύνεται προς τα δίχτυα της Τσαπεκοένσε. Τότε, με μία ενστικτώδη προβολή, ο τερματοφύλακας Ντανίλο πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα. Η άσημη Τσαπεκοένσε είναι στον τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα, της δεύτερης μεγαλύτερης διασυλλογική ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της Νότιας Αφρικής.

https://www.youtube.com/watch?v=-nx9aWYypDk

Οπως είναι φυσικό μετά το τέλος του αγώνα, εντός και εκτός γηπέδου αρχίζει ένα μεγάλο πάρτι. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή όλοι εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η σπουδαιότερη στιγμή του συλλόγου. Στις εξέδρες οι φίλαθλοι χορεύουν ενώ οι ποδοσφαιριστές μεταφέρουν τον ενθουσιασμό τους από το χορτάρι, στο αποδυτήρια. Τραγούδια και χορός..

{Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στην επίσημη σελίδα της ομάδας. Η λεζάντα έγραφε: «Αυτή είναι η τελευταία εικόνα από τους πολεμιστές μας»..}

Με τον ίδιο ενθουσιασμό οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της βραζιλιάνικης ομάδας θα αντιμετώπιζαν σε δύο αγώνες την Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία. Τα προγνωστικά δεν έδειχναν και πολλές πιθανότητες στην Τσαπεκοένσε αλλά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν έδειχναν φοβισμένοι. Ηταν η ευκαιρία τους. Ο πρώτος αγώνας θα γινόταν στην έδρα της Νασιονάλ ενώ ο δεύτερος στην Βραζιλία. Τα μέλη της ομάδας επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο τα ξημερώματα της 29ης Νοεμβρίου για ένα ακόμα ταξίδι. Η ρουτίνα των ποδοσφαιριστών. Λίγη ώρα αργότερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο μιλούσαν για την μεγάλη τραγωδία στο Μεντεγίν και το ξεκλήρισμα της ομάδας από το Τσαπέκο.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στην Κολομβία, η τοπική Ατλέτικο Νασιονάλ η οποία θα αντιμετώπιζε την Τσαπεκοένσε στον τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα ζήτησε επίσημα να δοθεί το τρόπαιο στην ομάδα από τη Βραζιλία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...