373
Ο οσκαρικός ηθοποιός μιλάει σε δημοσιογράφους στην πρεμιέρα της ταινίας «The Comedian» στο Λος Αντζελες | REUTERS/Mario Anzuoni

Ο Ντε Νίρο δεν μπορεί πια να δείρει τον Τραμπ – Η Ιταλία τον περιμένει

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2016, 17:37
Ο οσκαρικός ηθοποιός μιλάει σε δημοσιογράφους στην πρεμιέρα της ταινίας «The Comedian» στο Λος Αντζελες
|REUTERS/Mario Anzuoni

Ο Ντε Νίρο δεν μπορεί πια να δείρει τον Τραμπ – Η Ιταλία τον περιμένει

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2016, 17:37

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είχε πει ότι ήθελε να ρίξει μία μπουνιά στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό ήταν πριν την 8η Νοεμβρίου. Τώρα έφαγε ο ίδιος τη γροθιά στο στομάχι. «Αισθάνομαι όπως αισθανόμουν όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου», είπε ο αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τις εκλογές στο πλατό του Τζίμι Κίμελ. Βέβαια τώρα πια και να θέλει δεν μπορεί να χτυπήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Πρέπει να σεβαστώ το αξίωμά του», είπε ο ίδιος ο οποίος βρέθηκε στο Λος Αντζελες για την πρεμιέρα της νέας ταινίας «The Comedian».

Τώρα θα δώσει μία ευκαιρία στο «μπάζο, το γουρούνι, το πανκιό, τον κατάφωρα ηλίθιο», όπως είχε χαρακτηρίσει τον τότε ακόμη υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε ένα βίντεο που ξεχείλιζε οργή και θύμισε κάτι από τους μονολόγους του ηθοποιού στον θρυλικό «Ταξιτζή», την ταινία του 1976. «Θα περιμένουμε και θα δούμε», δήλωσε ο 73χρονος πια ηθοποιός, πιο συγκρατημένος. Αν δεν του αρέσει αυτό που θα δει, μπορεί πάντοτε να αξιοποιήσει την ιταλική του υπηκοότητα. «Μάλλον θα πρέπει να μετακομίσω εκεί», είπε αστειευόμενος.

Πού; Στο Φερατσάνο; «Τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες!», έσπευσε να ανακοινώσει ο Αντόνιο Τσέριο, δήμαρχος της μικρής πόλης που βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία και σήμερα φιλοξενεί μόλις 3.000 κατοίκους. Από εκείνη τη μικρή ιταλική πόλη μετανάστευσαν στις ΗΠΑ οι προπαππούδες του Ντε Νίρο το 1890. «Αν ύστερα από την απογοήτευση που προκάλεσε ο Τραμπ θέλει να βρει καταφύγιο εδώ είμαστε έτοιμοι να τον φιλοξενήσουμε», τόνισε ο δήμαρχος. «Θα ήταν τιμή μας και θα μας έδινε μεγάλη ευχαρίστηση».

Μάλιστα, η τοπική ομοσπονδία μετανάστευσης της πόλης τον δελέασε δηλώνοντας ότι θα ήθελε να τον χρήσει και πρόεδρο της Μολίζε –την ευρύτερη περιφέρεια- έστω και για μία μέρα! Τόνισε ότι ο Ντε Νίρο «είναι δεμένος με τις ρίζες του και μιλάει και την ιταλική διάλεκτο του Μολίζε, ακόμη κι αν δεν θέλει να το προβάλλει».

Μετά το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οσκαρικός Ντε Νίρο σκέφτεται τις ρίζες του στην Ιταλία, ο κωμικός Τζος Γκαντ «ψάχνει έναν καλό μεσίτη στον Καναδά», ο επίσης κωμικός Πατ Οσβαλντ δημιούργησε μία κάλτσα που θα πνίγει τα ουρλιαχτά και εκτονώνει την οργή των απογοητευμένων Αμερικανών, ο λατρεμένος μουσικός Μπρους Σπρίνγκστιν σιώπησε. Οι σταρ θρηνούν και οι Αμερικανοί είναι στους δρόμους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...