582
| Menelaos Myrillas / SOOC

Περιμένοντας τον ανασχηματισμό

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 4 Νοεμβρίου 2016, 17:25

Περιμένοντας τον ανασχηματισμό

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 4 Νοεμβρίου 2016, 17:25

Το σάλπισμα το έδωσε το πρωί η «Αυγή» με το πρωτοσέλιδο για τη «δυναμική επανεκκίνηση». Ακολούθησε η είδηση ότι δόθηκε εντολή να ετοιμαστεί η ειδική αίθουσα στη Βουλή, απ’ όπου ανακοινώνονται οι ανασχηματισμοί. Κάποιος μπήκε και αέρισε την αίθουσα.

Και άρχισαν να περνούν βασανιστικά οι ώρες στις οποίες οι δημοσιογράφοι έπρεπε να γεμίσουν τον χρόνο με «πληροφορίες» και σενάρια: Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πρωθυπουργού, η Ολγα Γεροβασίλη που «κάηκε» με τη μεταμεσονύχτια επίθεση στο ΣτΕ πάει στο Εσωτερικών, ο Νίκος Παππάς μετακινείται σε ένα χαρτοφυλάκιο σαν το Ανάπτυξης που όμως θα έχει ως αρμοδιότητα και τα ψηφιακά μέσα. Και δώστου νέες πληροφορίες και δώστου η ίδια ονοματολογία σε λούπα. Μην ξεχάσεις και τον Φώτη τον Κουβέλη που κάπου πρέπει να βολευτεί, και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να βάλουμε κάπου, αλλά και τη Λούκα την Κατσέλη που παραιτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα. Αλλά αυτοί είναι μεγάλοι, τι θα γίνει με τους 35αρηδες, με τη γενιά του Τσίπρα με την οποία ο Πρωθυπουργός θέλει τάχα μου να κυβερνήσει; Να, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα γίνει αυτός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ετσι πέρασε ένα πρωινό με σενάρια και ονόματα και με τον Πάνο Σκουρλέτη σε ρόλο κυβερνητικού Δον Κιχώτη κατά των ανεμόμυλων της ιδιωτικοποίησης. Αυτός φεύγει από το υπουργείο Ενέργειας και θα κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα, λέει το σενάριο. Φεύγουν λέει και ο Δρίτσας, η Τζάκρη, ο Μπόλαρης, ο Μπαλτάς.

Και πού ήταν, τι έκαναν; Λογικά σε πολλά υπουργεία πρέπει να είχαν κατεβάσει ταχύτητες το τελευταίο διάστημα από τότε που η κυρία Γεροβασίλη προανήγγειλε τον «δομικό ανασχηματισμό». Ποιος να πάρει πρωτοβουλίες όταν μπορεί να φύγει σε λίγες μέρες, κάνε τα απολύτως απαραίτητα και ηρέμησε. Αλλά σήμερα δεν πρέπει να δούλεψε κανείς. Ηταν και Παρασκευή.

Ετσι όταν ήρθε η ώρα για τσάι, η πέμπτη απογευματινή, το πάντα καλά ενημερωμένο σε τέτοιες ειδήσεις ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμανε τις καμπάνες. Με τηλεγράφημά του ανακοίνωσε ότι ο ανασχηματισμός είναι θέμα των επόμενων ωρών, ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί στο Μαξίμου και έχει ξεκινήσει σχετικές επικοινωνίες και ότι τις επίσημες ανακοινώσεις θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα η «νυν» κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Φαίνεται ότι λύθηκε και το σοβαρότερο πρόβλημα για τον ανασχηματισμό. Η απουσία του Πάνου Καμμένου που επιστρέφει από την Ιορδανία αύριο, Σάββατο. Διότι χωρίς Καμμένο ανασχηματισμός δεν γίνεται.

ΥΓ. Σύμφωνα με tovima.gr: Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής ενώ η κυρία Ολγα Γεροβασίλη αυτό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τον κ. Κουρουμπλή πήρε στο τηλέφωνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος του είπε ότι «το υπουργείο είναι μεγάλο με νέες αρμοδιότητες και θέλω να πας εσύ εκεί». Ο υπουργός το σκέφτηκε λίγες στιγμές και του απήντησε ότι «αφού το θέλεις εσύ θα πάω».

Αμετακίνητοι φέρονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής Παύλος Πολλάκης, Αμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης. Στη θέση του παραμένει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνουν

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο κ. Σκουρλέτης
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ο Ν. Παππάς
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης μάλλον παραμένει ο κ. Παρασκευόπουλος ή πηγαίνει ο κ. Καλογήρου (έως τώρα γραμματέας της κυβέρνησης)
Το υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας
Στο υπουργείο Πολιτισμού ακούστηκε ο Γιώργος Κιμούλης
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής ο Νίκος Ξυδάκης
Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου
Υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Τζανακόπουλος
Υπουργοί Επικρατείας οι Χριστόφορος Βερναρδάκης και Αλέκος Φλαμπουράρης
Υπουργός Ανάπτυξης παραμένει ο Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας
Υπουργός Τουρισμού η Ελενα Κουντουρά
Στο υπουργείο Εργασίας μάλλον πηγαίνει ο Νίκος Φίλης

Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει το Σάββατο το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...