529
Αποψη τις διάσημης όπερας της Νέας Υόρκης. Τις θέσεις της ορχήστρας «έλουσε» άγνωστος με σκόνη | Facebook

Πανικός/ Αγνωστος σκόρπισε στάχτες αποτέφρωσης στη Μετροπόλιταν Οπερα

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2016, 04:04
Αποψη τις διάσημης όπερας της Νέας Υόρκης. Τις θέσεις της ορχήστρας «έλουσε» άγνωστος με σκόνη
|Facebook

Πανικός/ Αγνωστος σκόρπισε στάχτες αποτέφρωσης στη Μετροπόλιταν Οπερα

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2016, 04:04

Η όπερα προσφέρεται για δράμα. Εχει την ένταση που προϋποθέτει μία τραγική εξέλιξη. Εχει μεγάλους ήρωες που αυτοκτονούν, που επαναστατούν, που σκοτώνουν, που πενθούν και μεταφέρουν τους ακροατές σε μία άλλη διάσταση που μόνο οι πραγματικοί λάτρεις της όπερας καταλαβαίνουν. Ετσι και ο «Γουλιέλμος Τέλλος» (όπως παρουσιάζεται στην όπερα του συνθέτη Τζοακίνο Ροσσίνι) μάγεψε τους επισκέπτες της Μετροπόλιταν Οπερα στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σαββατόβραδο. Ακριβώς μετά τη σκηνή με το μήλο που κλήθηκε να σημαδέψει με το βέλος του ο τρανός σκοπευτής της Ελβετίας, στο καλύτερο σημείο δηλαδή, η παράσταση διεκόπη για διάλειμμα.

Ενώ το θέατρο είχε σχεδόν αδειάσει και είχαν απομείνει μόνο λίγοι μουσικοί στη σκηνή, ένας από το κοινό έδωσε το δικό του ρεσιτάλ. Οι μουσικοί είδαν τον καλοντυμένο άγνωστο να προσεγγίζει το σκάμμα της ορχήστρας. Εβαλε το χέρι του μέσα σε μία μαύρη σακούλα και εκτόξευσε σκόνες πάνω στις θέσεις τους! Σε δύο διαφορετικά σημεία της ορχήστρας.

Οι θεατές περίμεναν έξω να τελειώσει το διάλειμμα, να μπουν ξανά μέσα και να επιστρέψουν στα τέλη του 15ου αιώνα. Αλλά οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι το έργο ακυρώνεται (μία -η καλύτερη- πράξη είχε μείνει) και ότι οι επισκέπτες έπρεπε να εκκενώσουν το κτίριο στο Λίνκολν Σέντερ, του Μανχάταν. Ξαφνικά είδαν αστυνομικούς και πυροτεχνουργούς. Αφού απομακρύνθηκαν όλοι και εξετάστηκε από γιατρό ο άνθρωπος που ήταν πιο κοντά την ώρα της εκτόξευσης, οι ειδικοί άρχισαν τις έρευνες. Η όπερα μετατράπηκε σε σκηνή εγκλήματος. Εφτασαν ακόμη και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

milo
Σε φωτογραφία που έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρότζερ Κάιζερ υποδύεται τον ήρωα της όπερας, Γουλιέλμο Τέλλο (Facebook)

Τεράστια κινητοποίηση για έναν άνθρωπο που ήθελε να εκπληρώσει την επιθυμία ενός νεκρού φίλου του. Ο περίεργος δράστης, ο Ρότζερ Κάιζερ, ένας κοσμηματοπώλης από το Ντάλας, που πέταξε «μη ταυτοποιημένη» σκόνη απελευθέρωσε τις στάχτες αποτέφρωσης ενός ανθρώπου! Οπως είχε ενημερώσει ο ίδιος άλλους θαμώνες και επισκέπτες της όπερας νωρίτερα, σκόπευε να απελευθερώσει στη διάρκεια της παράστασης τις στάχτες ενός μέντορά του και καθοδηγητή του στα της όπερας . Το είχε δηλώσει και στον λογαριασμό του στο Facebook. «Ηταν μέρος της συμφωνίας μας, να αφήσω τα υπολείμματά του σε όλες τις όπερες που θα επισκεπτόμουν». Πριν από έναν μήνα είχε επισκεφθεί την όπερα του Κολοράντο. «Η Μετ είναι επόμενη, τον επόμενο μήνα», είχε γράψει.

«Μιλήσαμε σε πολλούς μάρτυρες. Είπαν πως είχαν συζητήσει μ’ έναν άνδρα που δεν ήταν από τη Νέα Υόρκη. Τους είπε πως είχε έρθει για να διασκορπίσει, στη διάρκεια της παράστασης, τις στάχτες ενός φίλου, του μέντορά του σε ό,τι έχει να κάνει με την όπερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Μίλερ, υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τελικά, ύστερα από συνεννόηση με την όπερα, η Αστυνομία αποφάσισε να μην προχωρήσει στη σύλληψή του. «Δεν είναι εγκληματίας. Στην πραγματικότητα είναι ένας φίλος που έχασε έναν φίλο και εκπληρώνει τις ευχές του», είπε ο Μίλερ.

«Προφανώς ο διασκορπισμός της στάχτης ενός λάτρη της όπερας, αν και λίγο προβληματικός, είναι κάτι πολύ καλύτερο από άλλα ενδεχόμενα», είπε ο γενικός διευθυντής της Μετ Πίτερ Γκελμπ.  Και κατέληξε: «Το εκτιμούμε πολύ που έρχονται λάτρεις της όπερας στη Μετ, αλλά ελπίζουμε εφεξής να μην φέρνουν στάχτες μαζί τους». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...