387
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Ατυπου Συντονιστικού Οργάνου Κοινοβουλευτικού Εργου, πλαισιωμένους από τους δύο αντιπροέδρους, Κωστή Χατζηδάκη (πρώτο πλάνο) και Αδωνη Γεωργιάδη (στο βάθος της εικόνας) | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ INTIMENEWS

Ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2016, 15:58
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Ατυπου Συντονιστικού Οργάνου Κοινοβουλευτικού Εργου, πλαισιωμένους από τους δύο αντιπροέδρους, Κωστή Χατζηδάκη (πρώτο πλάνο) και Αδωνη Γεωργιάδη (στο βάθος της εικόνας)
|ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ INTIMENEWS

Ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2016, 15:58

Είπε ότι «δεν θέλουμε να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε». Αλλά έκανε μία γενναία δήλωση, με σιγουριά: «Η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ είναι δέσμευση της ΝΔ». Αυτό είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με πολυμελή ομάδα γνωστών δημοσιογράφων του ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο.

Στον απόηχο δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν τη δυσπιστία της κοινής γνώμης στο θέμα της μείωσης των φόρων, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για εξοικονόμηση του ποσού αυτoύ από περικοπές δαπανών. «Η επανάκτηση της αξιοπιστίας μας απαιτεί ειλικρίνεια» επισήμανε.

Με το βλέμμα του στην πρωθυπουργία και στο πλαίσιο του οδικού χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση («Συμφωνία Αλήθειας») ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε επίσης να απευθύνεται στους έλληνες πολίτες στη γλώσσα της αλήθειας. «Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί με το πολιτικό σύστημα» τόνισε. «Πολλές φορές, όσα λέμε κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται άβολα», είπε τονίζοντας ότι δεν έχουν σκοπό να υποσχεθούν πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. «Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε εκ νέου και στην αναγκαιότητα των δομικών μεταρρυθμίσεων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα, με ένα Δημόσιο πιο αποδοτικό, λιγότερο συνδεδεμένο με την πολιτική εξουσία, με διαφάνεια και αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως «εύθραυστη» τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ενώ προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα hotspots των νησιών είναι οριακή. Αδραξε την ευκαιρία για να κατηγορήσει εκ νέου την κυβέρνηση για την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου στο θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων, τονίζοντας την ανάγκη περισσότερων, αλλά μικρότερων κέντρων υποδοχής για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων αλλά και των φιλοξενούντων.

Την Τετάρτη συνεδρίασε και το Ατυπο Συντονιστικό Οργανο Κοινοβουλευτικού Εργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αντικείμενο της συζήτησης την πορεία της χώρας, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα καθώς και θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Ασφαλώς τέθηκε και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών για το οποίο συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση, όταν ανακοινωθεί η απόφαση του ΣτΕ, όποια κι αν είναι αυτή, η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...