402
Σταύρος Θεοδωράκης και Ιάσων Φωτήλας δεν έχουν πλέον να πουν πολλά | Menelaos Myrillas / SOOC

Εκτός Ποταμιού ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας με απόφαση Σταύρου Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 16:18
Σταύρος Θεοδωράκης και Ιάσων Φωτήλας δεν έχουν πλέον να πουν πολλά
|Menelaos Myrillas / SOOC

Εκτός Ποταμιού ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας με απόφαση Σταύρου Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 16:18

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού ετέθη, με απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, μία μέρα μετά από τις δηλώσεις του, με τις οποίες προέκρινε τη συνεργασία του κόμματος με τη Νεά Δημοκρατία, λέγοντας πώς «το Ποτάμι αυτόνομο έχει τελειώσει». Ο κ. Φωτήλας είχει σημειώσει: «από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγώ τοποθετήθηκα δημόσια και χαιρέτησα αυτήν την εκλογή ως πολύ θετική- κάτι που έχει κάνει και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, επανειλημμένως, σε σχέση με τον μεταρρυθμιστικό λόγο του Μητσοτάκη. Στον πρόεδρο του κόμματος εγώ το έχω πει, ότι Το Ποτάμι κατ’ εμέ, αυτόνομα έχει τελειώσει. Πρέπει να δει λοιπόν, που υπάρχει ένα περιθώριο συνεργασίας. Ο Σταύρος το ξεκίνησε, βλέποντας ότι υπήρχε, με την κυρία Γεννηματά. Εγώ είμαι μιας αντίθετης γνώμης. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο, ξεκίνησε έναν διάλογο με την κυρία Γεννηματά, ενώ από την άλλη, έλεγε ότι χαιρέτιζε τον μεταρρυθμιστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη. Ε, δεν γίνονται όλα… πρέπει να διαλέξεις».

Η αντίδραση του Ποταμιού ήταν οξύτατη καθώς στελέχη του έκαναν λόγο για μεθοδεύσεις και προσπάθειες εξαγοράς στελεχών του. «Είναι γνωστές οι πιέσεις στελεχών των “παλαιών κομμάτων” προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη του Κινήματος μας. Τις αντιμετωπίζουμε με ανεκτικότητα. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016. Οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία».

Η αποπομπή Φωτήλα από την ΚΟ του Ποταμιού ακολουθεί την ανεξαρτητοποίηση του Χάρη Θεοχάρη και μειώνει τη δύναμη του κόμματος στους 9 βουλευτές. Πρόσφατα πάντως και ο Σπύρος Λυκούδης «υπενθύμισε», μιλώντας για την Κεντροαριστερά πως ουσιαστικά συμπλέει με το Ποτάμι και δεν είναι λειτουργικά ενσωματωμένος σε αυτό.

Η απάντηση Φωτήλα στη διαγραφή του

Τη διαγραφή του από το Ποτάμι την έμαθε από το διαδίκτυο, υποστήριξε ο Ιάσονας Φωτήλας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής άφησε επιπλέον «όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» για μελλοντική συνεργασία με τη ΝΔ.

«Ο εχθρός για μένα δεν είναι το Ποτάμι. Ηταν και είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να διώξουμε αυτή τη σπείρα που λυμαίνεται τον τόπο. Και 2ος στόχος ήταν να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε ακόμα και ‘‘στριμώχνοντας’’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως, δεν μπορούμε τις αυτοκτονικές τάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν το μικρό παιδί που λέει ‘‘αυτό το παιχνίδι είναι δικό μου’’ και κάθεται μόνο του σε μία γωνία» τόνισε. «Δεν είχαμε με το Ποτάμι διαφωνίες ως προς τους στόχους, αλλά ως προς το πώς θα φτάσουμε στο σκοπό», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...