447
Από την κατάθεση που έδωσε ο Θέμος Ανασταστιάδης στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Eπιτροπής | Nikos Libertas / SOOC

Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική: «Τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 16:41
Από την κατάθεση που έδωσε ο Θέμος Ανασταστιάδης στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Eπιτροπής
|Nikos Libertas / SOOC

Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική: «Τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2016, 16:41

Ο Θέμος Αναστασιάδης μπαίνοντας στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ και όταν ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος τον ενημέρωσε ότι όσα λέει καταγράφονται σε κάμερες απάντησε με το γνωστό του χιούμορ. «Πόσες κάμερες έχουμε και ποια είναι δική μου;».

Οι βουλευτές μέλη της επιτροπής δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και ξέσπασαν σε γέλια.

«Δεν ξέρω γιατί με καλέσατε…», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ομίλου «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το ζήτημα της χρηματοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Διαβεβαίωσε πως όλα τα δάνεια του ομίλου του είναι εξασφαλισμένα με εγγυήσεις και εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ τόνισε πως «όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα σατανικό, θα το είχαν άλλωστε εντοπίσει οι χιλιάδες έλεγχοι που μας έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Εχω υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από οποιονδήποτε άλλο δημοσιογράφο μετά τον εμφύλιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα, γιατί ο όμιλός του πληρώνει μόνο τους τόκους των δανείων, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε πως η επιχείρησή του είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης που εξυπηρετεί εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο, καθώς «μέσα στις σημερινές συνθήκες καταστροφής, το “Πρώτο Θέμα” εξακολουθεί να έχει μικρά κέρδη», όπως σημείωσε.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις ίδιες τις τράπεζες, ο δανεισμός του Πρώτου Θέματος ανέρχεται σε 44 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει 36,3 εκατ. ευρώ στο Πρώτο Θέμα, η Εθνική Τράπεζα 4,6 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank 2,3 εκατ. ευρώ και η Eurobank 800.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία των τραπεζών και επέμεινε στην αρχική του θέση, πως δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου. Δήλωσε επίσης άγνοια για το ποσό που χρειάστηκε για την ίδρυση του Πρώτου Θέματος. «Δεν θυμάμαι με πόσα χρήματα ξεκινήσαμε. Ηταν λίγα, δεν είχαμε ιδέα πόσα θα χρειαστούμε…», ισχυρίστηκε.

«Δεν είναι δικός μου τομέας, δεν ασχολούμαι εγώ, δημοσιογράφος είμαι», τόνισε προσθέτοντας πως όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν σταλεί στην Εξεταστική Επιτροπή, τόσο από την πλευρά της εταιρείας, όσο και από τις τράπεζες. «Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα οικονομικές συναλλαγές και δανειοδοτήσεις ούτε παρενέβη πολιτικό πρόσωπο για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου», συμπλήρωσε.

Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έδειξε «πρωτοφανές και έκδηλο ενδιαφέρον» για την παρουσία του ιδίου στην Εξεταστική Επιτροπή. «Δεν έχει ξανασημειωθεί τέτοια παρέμβαση πρωθυπουργού», είπε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διέλυσε την οικονομία, ότι εμπιστεύτηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη και ότι ασκεί διώξεις στην Εκκλησία.

Επίσης διαβεβαίωσε πως η εφημερίδα δεν πρόκειται να κλείσει. «Είμαστε εξασφαλισμένοι. Θα έχουμε κυρίαρχο ρόλο στο μέλλον», σχολίασε και πως δεν σκοπεύει να αφήσει 200 με 300 εργαζόμενους στο δρόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...