390
Πυρπολημένο αυτοκίνητο έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο. | INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νύχτα επεισοδίων στο Ωραιόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2016, 08:00
Πυρπολημένο αυτοκίνητο έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.
|INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νύχτα επεισοδίων στο Ωραιόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2016, 08:00

Ακόμα και αν η περίπτωση του Ωραιόκαστρου είναι «μεμονωμένη», όπως αρέσκονται να λένε οι κυβερνώντες αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων κατά των προσφύγων, η κατάσταση είναι πλέον οριακή.

Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων «Φέσσα» στη Λητή, στον Δήμο Ωραιοκάστρου, έξω από την οποία ένας 76χρονος οδηγός παρέσυρε με το όχημά του τρεις πρόσφυγες, τραυματίζοντας θανάσιμα μία 32χρονη μητέρα και τον ανήλικο γιο της που ήταν μόλις 9 ετών. Στη συνέχεια εξαγριωμένοι πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους άτυχους ανθρώπους, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή για να επιβάλουν την τάξη. Ο οδηγός συνελήφθη από το A’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, διαμετακομίστηκε με τραύματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος. Σε βάρος του ηλικιωμένου οδηγού σχηματίζεται δικογραφία από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τα επεισόδια έληξαν καθώς στο κέντρο φιλοξενίας έσπευσε ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του Προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος.

175865
Το αυτοκίνητο του 76χρονου πυρπολήθηκε από τους πρόσφυγες (INTIMENEWS)


«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, δεν υπάρχει ένταση. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη δομή, έπειτα από συνεννόηση και μεσολάβηση που προηγήθηκε
», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ράγκος.

Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τραυματίστηκαν δύο διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ο οδηγός του ασθενοφόρου μίλησε στο politesoraikastrou.gr και εξήγησε τι συνέβη:

Παρόμοιο τροχαίο με θύματα πρόσφυγες είχε σημειωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, έξω από το Κτήμα Ηρακλή, όπου λειτουργεί δομή φιλοξενίας προσφύγων. Εκεί διερχόμενο όχημα παρέσυρε και σκότωσε ένα 7χρονο κοριτσάκι από τη Συρία που περπατούσε μαζί με την 28χρονη μητέρα του και την 8χρονη αδελφή του οι οποίες χτυπήθηκαν και αυτές από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο το Ωραιόκαστρο μοιάζει να είναι ξεχωριστή και ειδική περίπτωση. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τις αντιδράσεις των κατοίκων και συγκεκριμένα των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κάποιων δημοτικών σχολείων της περιοχής που δεν ήθελαν τα προσφυγόπουλα στις σχολικές τάξεις. Και τώρα έρχεται αυτό το περιστατικό  να κλιμακώσει την ένταση…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...