355
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως Φράνσις | HBO

Ο σκοτεινός χειμώνας της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2016, 18:47
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως Φράνσις
|HBO

Ο σκοτεινός χειμώνας της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2016, 18:47

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ είναι κάτι σαν το Αγαλμα της Ελευθερίας. Συμβολίζει την καλή όψη αυτού που κατέληξε να είναι το αμερικάνικο όνειρο, εκφράζει την ψυχή της Νέας Υόρκης – και βέβαια ναι διεθνώς αποτελεί ένα πρότυπο ζωής και μόδας που λατρεύουν οι γυναίκες και αποστρέφονται οι άντρες. H επιστροφή της στην τηλεόραση με ένα σίριαλ που δεν αφορά την αγάπη και το κυνήγι του έρωτα, αλλά την αντίστροφη όψη τους, το διαζύγιο, τον χωρισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=–iP8RPaNvw

To πρώτο επεισόδιο του Divorce προβλήθηκε στις ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου καθηλώνοντας εκατομμύρια τηλεθεατές. Πρόκειται για τη νέα δημιουργία της περίφημης σεναριογράφου Σάρον Χόργκαν που αποκαλείται και η «βασίλισσα των δύσκολων γυναικών». Tώρα γράφει για το δυστοπικό τοπίο του διαζυγίου ενός ζευγαριού, της Φράνσις που υποδύεται η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και του Ρόμπερτ που υποδύεται ο Τόμας Τσερτς.

Δεν είναι ακριβώς κωμωδία, δεν είναι ακριβώς δραματική σειρά. Εχει κυνισμό. Ωμότητα και μαζί χαριτωμενιές. Εχει την αύρα της Πάρκερ που επιβάλλει στα πάντα μια αισθητική και έναν τόνο, ότι και αν κάνει.  Η Φράνσις είναι μια παντρεμένη γυναίκα, τρυφερή μητέρα, καλή φίλη που ονειρεύεται να ανοίξει μια γκαλερί, ο Ρόμπερτ είναι κυνικός, απόμακρος, ασκεί κριτική σε όλους για τα πάντα. Και ναι μοιάζει ότι αυτός φταίει για το διαζύγιο που έρχεται, για το διαζύγιο που του ζητάει η σύζυγός του κατά την επιστροφή τους από το πάρτι γενεθλίων ενός φίλου. Kαθώς βέβαια προχωρούν τα επεισόδια θα αποκαλύπτεται ότι η Φράνσις δεν είναι τόσο τέλεια και συμπαθητική όσο νομίζουμε.

«Σκοτεινό σαν τον χειμώνα στη Νέα Υόρκη», σχολιάζει για το σίριαλ η εφημερίδα Guardian. «Είναι περισσότερο οδυνηρό παρά αστείο» γράφει το Hollywood Reporter. «Είναι μια μαύρη κωμωδία, σαν αυτόν που σπάει την αμήχανη σιωπή σε ένα πάρτι με ένα ευθύ, ειλικρινές σχόλιο» γράφει το indiewire.

520b0458ac11ecb558ff779a1fd635de055cbe6f55b5de813ce76f63fb1b5311
O Ρόπερτ και η Φράνσις λίγο πριν από το διαζύγιο

Τι σώζει το σίριαλ από το να είναι ψυχοπλακωτικό, δραματικό; Το γεγονός ότι όσο η Χόργκαν με το σενάριο και η Πάρκερ με την ερμηνεία σκάβουν στις πιο βαθιές ψυχαναλυτικές αποκαλύψεις ενός γάμου, ο Τσερτς προκαλεί ξεσπάσματα γέλιου. Οι κριτικοί που είδαν τα πρώτα επεισόδια μιλούν για μια θαυμαστή ισορροπία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...