341
Ο Ιγκι Ποπ (αριστερά) ποζάρει γυμνός. Τώρα τα σχέδια βγαίνουν στη δημοσιότητα. | .

Ο γυμνός Ιγκι Ποπ με τα μάτια 21 ζωγράφων

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2016, 12:25
Ο Ιγκι Ποπ (αριστερά) ποζάρει γυμνός. Τώρα τα σχέδια βγαίνουν στη δημοσιότητα.
|.

Ο γυμνός Ιγκι Ποπ με τα μάτια 21 ζωγράφων

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2016, 12:25

Ο Ιγκι Ποπ γερασμένος. Ο Ιγκι Ποπ ξαπλωμένος. Ο Ιγκι Ποπ με έντονο περίγραμμα. Ο Ιγκι Ποπ με σφριγηλά οπίσθια. Ο Ιγκι Ποπ ακτινοβολεί. Ο Ιγκι Ποπ μοιάζει με αμερικανό Ινδιάνο. Ο Ιγκι Ποπ σε διαφορετικές εκδοχές που σχεδίασαν 21 καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν την τύχη να συναντήσουν τον θρύλο της ροκ από κοντά, να τον μελετήσουν γυμνό για πολλές ώρες και να τον παρουσιάσουν ο καθένας σε δικά τους έργα.

iggy16
Ενα σπάνιο ατελιέ. Ο Ιγκι Ποπ ποζάρει γυμνός μπροστά σε 21 αμερικανούς καλλιτέχνες

Η ιδέα ήταν του καλλιτέχνη Τζέρεμι Ντέλερ, ο οποίος σκέφτηκε να προσκαλέσει τον 69χρονο μουσικό στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης τον περασμένο Φεβρουάριο. Του ζήτησε να ποζάρει γυμνός απέναντι σε μία ομάδα καλλιτεχνών που σίγουρα θα τον «έβλεπαν« διαφορετικά, καθώς οι ηλικίες τους κυμαίνονταν ανάμεσα στα 19 με 70 έτη. «Για εμένα είναι απολύτως λογικό ο Ιγκι Ποπ να είναι το αντικείμενο μιας τέτοιας άσκησης. Το κορμί του είναι στο επίκεντρο της κατανόησης της ροκ μουσικής και της αμερικανικής κουλτούρας. Αυτό το κορμί έχει βιώσει πολλά. Και πρέπει να καταγραφεί», είχε εξηγήσει τότε ο Ντέλερ, ο οποίος εργάζεται στο Λονδίνο.

iggy13

Και ο ροκάς τι κερδίζει από αυτό; Αρχικά το διασκέδασε και πέρασε ωραία στην παρέα των 21 φοιτητών ζωγραφικής ή εργαζομένων καλλιτεχνών, όπως είπε. Αλλά το χρειαζόταν, επειδή ακριβώς αυτό το κορμί έχει βιώσει πολλά. «Είναι μία καταγραφή από αυτό που έχει μείνει από εμένα», δήλωσε.

iggy6

Η έκθεση «Iggy Pop Life Class» θα ανοίξει στο Μουσείο του Μπρούκλιν στις 4 Νοεμβρίου του 2016 και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαρτίου του 2017, ενώ ο εκδοτικός οίκος Heni θα δημοσιεύσει σχετικό βιβλίο με το υλικό που συνδυάζει την Τέχνη με τη ροκ μουσική. Στην έκθεση τα πορτρέτα -107 σκετσάκια και πίνακες στο σύνολο- του Ιγκι Ποπ θα παρουσιαστούν με άλλα σχέδια του ανδρικού σώματος, για να εξεταστούν «οι ρευστές αλλαγές των πολιτισμικών αναπαραστάσεων της αρρενωπότητας κατά την Ιστορία». Ασφαλώς ο Ιγκι Ποπ είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...