1010
Στις φωτογραφίες που ανέβαζε στο Instagram η διασημότητα, «προωθούσε» το δαχτυλίδι της | Instagram/ Kim Kardashian West

Κυνηγώντας το δαχτυλίδι της Καρντάσιαν

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2016, 16:55
Στις φωτογραφίες που ανέβαζε στο Instagram η διασημότητα, «προωθούσε» το δαχτυλίδι της
|Instagram/ Kim Kardashian West

Κυνηγώντας το δαχτυλίδι της Καρντάσιαν

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2016, 16:55

Οι ληστές που την έστησαν στην Κιμ Καρντάσιαν ήξεραν πολύ καλά ποιος ήταν ο στόχος τους. Ντύθηκαν αστυνομικοί, καλύφθηκαν με μάσκες του σκι και κατευθύνθηκαν αμέσως στο πολυτελές δωμάτιο του ξενοδοχείου της, στη συνοικία του Παρισιού, Μαντλέν. Την ώρα που έδεναν τα χέρια της με πλαστικές χειροπέδες, προτού της σφραγίσουν το στόμα με ταινία και την πετάξουν στη μπανιέρα, έλεγαν επιτακτικά και επαναλαμβανόμενα: «δαχτυλίδι, δαχτυλίδι».

Ε ναι, το είχε πάρει το μάτι τους. Η τηλεπερσόνα φρόντισε να μοστράρει τα 4 εκατ. ευρώ που κοστίζει το δεύτερο δαχτυλίδι των αρραβώνων της στις μικρές και μεγάλες οθόνες εκατομμυρίων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο μήνα. Ενας από τους πέντε ληστές που έστησαν την ενέδρα στην 34χρονη διασημότητα μπορεί να είναι και ένας από τους 84 εκατ. ακόλουθούς της στο Instagram, όπου μόλις τρεις ημέρες πριν τη ληστεία η ίδια παρουσίασε σε σέλφι της ξανά το λαμπερό δαχτυλίδι των 20 καρατίων -μαζί με το βαθύ ντεκολτέ της φυσικά.

Με άλλα λόγια η Κιμ Καρντάσιαν έστρωσε τον δρόμο για να τη ληστέψουν. Τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι ο σύζυγός της, Κάνιε Γουεστ, της χάρισε ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν τα υπόλοιπα, δίνοντας χρηστικές λεπτομέρειες για το βάρος της πέτρας (20 καράτια) και τη χρηματική αξία του κοσμήματος (περίπου 4 εκατ. ευρώ). «Το νέο δαχτυλίδι είναι 6 καράτια μεγαλύτερο και αξίζει τρεις φορές περισσότερα χρήματα από το πρώτο (1,3 εκατ. δολάρια)», σημείωνε το ειδικό σε τέτοια θέματα, TMZ. Μάλιστα, επεσήμανε ότι το δαχτυλίδι αποτελείται από ένα σπάνιο, σχεδόν αψεγάδιαστο διαμάντι (τύπου lla diamond) κομμένο σε σχήμα σμαραγδιού.

Και η Καρντάσιαν έκανε το «μάρκετινγκ». Στις 9 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση του Harper’s Bazaar, φόρεσε και τα δύο δαχτυλίδια, έτσι για να δούμε την αναβάθμιση φορεμένη στα ίδια της τα δάχτυλα. Στη συνέχεια, συνέχισε αθώα και αφελώς το χόμπι της, ποζάροντας με με το νέο της κόσμημα για τον πληθυσμό των social media.

Σε κάθε φωτογραφία αποκάλυπτε πού βρισκόταν το δαχτυλίδι (στο δάχτυλό της) και πού βρισκόταν και η ίδια. Μάλιστα, δύο ώρες πριν τη ληστεία -η οποία έγινε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας- η Καρντάσιαν ανάρτησε ένα σύντομο βίντεο στο Snapchat, από το δωμάτιό της στο ξενοδοχείο, υπενθυμίζοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το διαμαντένιο θηρίο ήταν ακόμη εκεί. Οι ληστές ήξεραν ότι βρισκόταν στο δωμάτιό της μόνη της, με έναν φύλακα, τον οποίο αφόπλισαν σχετικά εύκολα. Απέσπασαν ένα κουτί με κοσμήματα αξίας 5 με 6 εκατ. ευρώ και, απ’ ότι φαίνεται και το διάσημο δαχτυλίδι.

di

Τώρα αρχίζει το κυνήγι. Πού πρέπει να κοιτάξουν οι γαλλικές Αρχές για να το εντοπίσουν; Σίγουρα όχι στο e-Bay ή στο γαλλικό αντίστοιχο «Le Bon Coin». Και μάλλον όχι στη χώρα προέλευσης, δηλαδή τις ΗΠΑ. «Κανένας δεν θα αγοράσει αυτό το διαμάντι χωρίς να έχει υποψίες», δήλωσε στη Liberation ο διευθυντής του Γαλλικού Εργαστηρίου Γεμολογίας, Ολιβερ Σεγκουρά. Το πιο λογικό βήμα θα ήταν να θρυμματίσουν το κόσμημα, να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του και να κάνουν τον εντοπισμό του αδύνατο, πριν το πουλήσουν.

Υπάρχει κάτι χαραγμένο με λέιζερ στο ζωνάρι της πέτρας το οποίο θα διευκόλυνε τον εντοπισμό του. Είναι ο αριθμός της έκθεσης όπου παρουσιάζονται τα τέσσερα διακριτά χαρακτηριστικά της πέτρας, τα τέσσερα C: color (χρώμα), clarity (καθαρότητα), cut (κοπή), carat weight (βάρος – καράτι). «Αυτή η χάραξη δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι, μπορεί να διαβαστεί με ένα μεγεθυντικό φακό ή μικροσκόπιο», σημειώνει ο Σεγκουρά. Βέβαια ο αριθμός αυτός δεν αποκαλύπτει τον ιδιοκτήτη της πέτρας. Δεν είναι σαν τις πινακίδες αυτοκινήτων. Δείχνει απλώς τον συγγραφέα της έκθεσης, η οποία μάλιστα συντάσσεται πριν δημιουργηθεί το κόσμημα.

2016-09-10T055407Z_682227958_S1BEUALEHBAB_RTRMADP_3_FASHION-NEWYORK
Το διάσημο ζεύγος, Κάνιε Γουέστ και Κιμ Καρντάσιαν στην εκδήλωση του Harper’s Bazaar, στις 9 Σεπτεμβρίου (REUTERS/Andrew Kelly)

Μήπως πρέπει να επικεντρωθούν οι Αρχές στο μέρος όπου θα κατευθυνθούν οι ληστές για να το θρυμματίσουν; Θα πρέπει να είναι κάποιος με την κατάλληλη δεξιότητα και εμπειρία αλλά και κάποιος που θα είναι διατεθειμένος να κάνει τα στραβά μάτια ή να διαπραγματευτεί σκληρά για ένα γερό μερίδιο. Γιατί ο μόνος νόμιμος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλει κάποιος να κόψει ένα διαμάντι είναι αν θέλει να το επαναπροσαρμόσει σε κάποιο άλλο κόσμημα ή αν αυτό παρουσιάζει κάποιο ελάττωμα. Οι ίδιοι μάλλον θα γνωρίζουν ήδη ότι ένα διαμάντι μπορεί να είναι ανθεκτικό σε γρατζουνιές, αλλά αρκεί ένα δυνατό χτύπημα σε ένα τραπέζι για να δημιουργήσεις ένα ψεγάδι από το πουθενά.

2016-10-03T215408Z_3_MTZGRQECA3GY1DGN_RTRFIPP_0_PEOPLE-KARDASHIAN-FRANCE-ROBBERY
Η οδός Τρονσέ, στο Παρίσι, γεμάτη κάμερες και δημοσιογράφους που περιμένουν να βγει η Καρντάσιαν από το πολυτελές ξενοδοχείο, να ακούσουν τι έχει να πει για την περιπέτεια που έζησε REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το τελικό κέρδος των ληστών δεν θα αγγίξει την αξία του, δηλαδή τα 4 εκατ. ευρώ. Η πέτρα παραμένει πολύτιμη, αλλά τα μικρότερα κομμάτια της αξίζουν λιγότερο -αν φτάσουν ως αυτό το στάδιο οι ληστές. Μένει να φανεί πόσο προετοιμασμένοι είναι. Εντάξει, παρακολούθησαν το «θήραμα» στα σόσιαλ μίντια. Δεν είναι και δύσκολο. Ασφαλώς χρειάστηκε οργάνωση και θάρρος να διοργανώσουν την «επίθεση» στο Παρίσι -όπου τον τελευταίο χρόνο οι αστυνομικοί βρίσκονται τουλάχιστον σε επιφυλακή- και μάλιστα αρκετά κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

Αλλά αν πρόκειται για βιαστικούς, ανοργάνωτους εγκληματίες που θαμπώθηκαν από τις φωτογραφίες της διασημότητας, τότε θα εντοπιστούν γρήγορα από τις Αρχές. Αν είναι έμπειροι μπορεί να το έχουν ήδη μεταφέρει σε κάποια άλλη χώρα -η Ινδία είναι ένας καλός προορισμός σύμφωνα με τους γάλλους ειδικούς- ή να το έχουν θάψει κάπου για να το ανασύρουν μετά από έξι μήνες. Ισως το έχουν ήδη ανταλλάξει για χρήματα. Και από εδώ και πέρα θα βλέπουν τις σέλφι της Καρντάσιαν στο Instagram και θα γελάνε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...