298
Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής | Nick Paleologos / SOOC

Τσίπρας… σαν Ελευθέριος Βενιζέλος και νέος δικομματισμός από τον Κουρουμπλή

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2016, 11:39
Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής
|Nick Paleologos / SOOC

Τσίπρας… σαν Ελευθέριος Βενιζέλος και νέος δικομματισμός από τον Κουρουμπλή

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2016, 11:39

Επιστροφή σε νοοτροπίες άλλων εποχών, με επαναφορά διχαστικών διλημμάτων της εποχής του σκληρού δικομματισμού («ή με τη δεξιά, ή από ‘δω») επαναφέρει στην γλώσσα του πολιτικού βίου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Μάλιστα ο υπουργός δίνει… άλλη διάσταση στην συνέντευξη συγκρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε πως «οι πρόωρες εκλογές θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μπορούσε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ελλάδα ως Πρωθυπουργός».

Ο υπουργός Εσωτερικών «ξεσκόνισε» το δίλημμα του δικομματισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ή με τη Δεξιά ή από ‘δω», καθώς δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαλλαγεί από την «εμμονή της καθαρότητας» και να αποτελέσει υπό τον κ. Τσίπρα το επίκεντρο της δημιουργίας «μιας μεγάλης αριστερής, σοσιαλιστικής, δημοκρατικής παράταξης», επιβεβαιώνοντας έτσι τη σεναριολογία περί σχεδίου ηγεμόνευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά.

Στη συνέντευξη, ο κ. Κουρουμπλής συνέκρινε τον κ. Τσίπρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του ότι κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

«Ο Πρωθυπουργός συζητούσε στη Νέα Υόρκη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ το ζήτημα του χρέους, του Προσφυγικού και του Κυπριακού και εδώ έχουν πέσει όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, να ρίξουν την κυβέρνηση. Μου θυμίζει άλλες εποχές. Δεν θέλω να την ταυτίσω, αλλά όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος πάλευε το 1920 για συμφέροντα της Ελλάδας, εδώ όλοι οι υπόλοιποι υπονόμευαν την παρουσία του. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση σχετικά με τα λεγόμενα του Γιάννη Δραγασάκη, ότι η υπόθεση διευθέτησης του χρέους θα «τραβήξει» πέρα από το 2018, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρερμηνεύθηκε «ως συνήθως».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν «χτυπιέται» η διαπλοκή με την αλλαγή φρουράς επιχειρηματιών και τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Οχι. Η διαπλοκή δεν είναι ένα απλό πράγμα που μπορεί να χτυπηθεί έτσι, αλλά είναι μία πρώτη πρωτοβουλία».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...