512
Οι άνθρωποι της οργάνωσης Αλληλεγγύη-SolidarityNow μαζί με τους γερμανούς βουλευτές του SPD | Νικόλας Κομίνης

Τι είδαν οι Γερμανοί στον Σταθμό Λαρίσης

Οι άνθρωποι της οργάνωσης Αλληλεγγύη-SolidarityNow μαζί με τους γερμανούς βουλευτές του SPD
|Νικόλας Κομίνης

Τι είδαν οι Γερμανοί στον Σταθμό Λαρίσης

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθηνών είχε το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου, κάποιους ξεχωριστούς επισκέπτες. Εκτός από τους δεκάδες ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες που φτάνουν εκεί, την κεντρική πόρτα του κτιρίου πέρασε αυτή τη φορά και μία ομάδα μελών και βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμμα της Γερμανίας (SPD).

Συγκεκριμένα στις 7 το απόγευμα όλοι ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τους γερμανούς βουλευτές που επισκέφτηκαν τη χώρα μας κυρίως για να ενημερωθούν για την εξέλιξη στο μέτωπο του Μεταναστευτικού και Προσφυγικού. Από αυτό τους το ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείψει και μία επίσκεψη στον χώρο που για πάνω από δύο χρόνια αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης.

Τα μέλη του Ομόσπονδου Κοινοβουλίου της Βαυαρίας, Doris Rauscher, Angelika Weikert και Arif Tasdelen αλλά και τον κοινοβουλευτικό σύμβουλο Fares Kharboutli υποδέχτηκε ο πρόεδρος της οργάνωσης Αλληλεγγύη-SolidarityNow, Στέλιος Ζαββός μαζί με τον γενικό διευθυντή Επαμεινώνδα Φαρμάκη αλλά και εργαζομένους του Κέντρου.

SN160621_086a
Οι βουλευτές του SPD μαζί με τον πρόεδρο της οργάνωσης Αλληλεγγύη-SolidarityNow, Στέλιο Ζαββό (δεύτερος από δεξιά)

Τις αναμνηστικές φωτογραφίες ακολούθησε μία συζήτηση με άξονα το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό αλλά και τη δράση του Κέντρου Αλληλεγγύης. Στην συζήτηση συμμετείχε και η Διευθύντρια του ελληνικού παραρτήματος του Ιδρύματος Friedrich Ebert Νικόλ Κατσιούλη.

Αφού ο κ. Ζαββός καλωσόρισε τα μέλη του SPD, περιέγραψε την κατάσταση στη χώρα όπου συνυπάρχουν η οικονομική κρίση με το μεταναστευτικό ζήτημα. «Οι πολίτες στα νησιά αλλά και όλη την Ελλάδα βοήθησαν τους ανθρώπους που έφταναν στην χώρα μας. Σαφώς και εδώ όπως και σε κάθε χώρα υπήρχαν κάποιοι λαϊκιστές και εξτρεμιστές που αντιμετώπισαν τους μετανάστες σαν απειλή» σημείωσε.

Αφού οι γερμανοί βουλευτές ξεπέρασαν το μικρό σοκ με τον καύσωνα που εδώ και λίγες ημέρες επικρατεί στην Αθήνα, έριξαν μία ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο που περιέγραφε τη δράση του Κέντρου Αλληλεγγύης. Ο κ. Ζαββός υπογράμμισε ότι η Αλληλεγγύη-SolidarityNow βοηθά και υποστηρίζει μία σειρά από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που πλέον συστεγάζονται για να παρέχουν μία συνολική βοήθεια στους ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες.

SN160621_080a
Ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης (δεξιά) απαντά στις ερωτήσεις των γερμανών βουλευτών υπό το βλέμμα του Στέλιου Ζαββού

«Υπάρχει για εσάς κάποιος διαχωρισμός στην αντιμετώπιση μεταναστών και προσφύγων στο Κέντρο;» ρώτησε η Doris Rauscher. «Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε διαχωρισμό εδώ» έσπευσε να υπογραμμίσει ο κ. Ζαββός. «Στον κόμβο αλληλεγγύης βοηθάμε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Ο μόνος διαχωρισμός γίνεται από την Υπηρεσία Ασύλου για όσους έρχονται από χώρα πολέμου και δικαιούνται άσυλο».

«Πώς καταφέρνετε να εξυπηρετείτε όλον αυτόν τον κόσμο καθημερινά;» ήταν η εύλογη απορία του βουλευτή Arif Tasdelen. Τα μέλη της οργάνωσης αφού χαμογέλασαν, περιέγραψαν το δύσκολο έργο τους ενώ διαβεβαίωσαν πως «κανείς δεν φεύγει από εδώ αν δεν πάρει μία βοήθεια». Ο κ. Φαρμάκης μάλιστα παρατήρησε ότι η δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Αλληλεγγύης αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα όπου αρκετές Μ.Κ.Ο δουλεύουν αρμονικά για έναν κοινό στόχο.

Λίγο πριν οι βουλευτές ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους του Κέντρου, ο κ. Ζαββός σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε μία συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών, εξάλλου η λέξη ‘‘αλληλεγγύη’’ είναι ζωτικής σημασίας για όλη την Ευρώπη ειδικά σε μία τόσο μεγάλη κρίση όπως αυτή του Προσφυγικού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...