549
Το ζωντανό στο κέντρο της Αθήνας... | Βελίκα Καραβάλτσιου

Ενας γάιδαρος στο Κολωνάκι

Βελίκα Καραβάλτσιου Βελίκα Καραβάλτσιου 6 Φεβρουαρίου 2016, 10:34
Το ζωντανό στο κέντρο της Αθήνας...
|Βελίκα Καραβάλτσιου

Ενας γάιδαρος στο Κολωνάκι

Βελίκα Καραβάλτσιου Βελίκα Καραβάλτσιου 6 Φεβρουαρίου 2016, 10:34

Το ραντεβού ήταν στις 4 το απόγευμα. Αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και απόστρατοι, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη για να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό. Ελληνικές σημαίες, πανό, συνθήματα και το cd του Νότη Σφακιανάκη να ακούγεται από τα μεγάφωνα.

Ένας ηλικιωμένος αστυνομικός κρατάει την μαγκούρα του, «Παλικάρι μου, προς τα που πήγαν οι ληστές;» ρωτάει τους ίδιους του ληστές… Πρόκειται για ένα σκίτσο, που σχεδίασε η Ενωση Αστυνομικών Ακαρνανίας προκειμένου να σχολιάσει με τον δικό της τρόπο το νέο Ασφαλιστικό.

«Νέο Ασφαλιστικό. Αστυνομικοί ετών 67!», γράφει ένα πανό από τη Θεσσαλονίκη.

Πανό με φαντασία…

«Σώζουμε ζωές, μην πνίγεστε τις δικές μας», γράφουν οι λιμενικοί.

«Je suis ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ»,

«Κάποτε οι 300 πέθαναν για την Ελλάδα, τώρα η Ελλάδα πεθαίνει για τους 300», γράφουν οι Λάκωνες πυροσβέστες.

«Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», γράφουν οι αστυνομικοί από την Φθιώτιδα.

Η είδηση κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα. Την μάχη των ένστολων θα δώσει και ένας γάιδαρος, και μάλιστα θα βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας.

Λίγο πριν η πορεία ξεκινήσει, ήρθε η άφιξη του Ηλία Κασιδιάρη και του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Κάποιοι διαδηλωτές, τους υποδέχονται εγκάρδια.

12695468_10208506277271572_459363713_o

Η πορεία θα αρχίσει σε λίγα λεπτά. Στην κεφαλή βρίσκονται οι Θεσσαλονικείς. Είναι ομοιόμορφα ντυμένοι και δίνουν τον παλμό. Στην Φιλελλήνων ένα εστιατόριο κατεβάζει ρολά και ένας αστυνομικός-διαδηλωτής παρεξηγείται. «Μα καλά τι φοβάσαι… μην σου σπάσουμε το μαγαζί;». Μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών το σύνθημα είναι ένα: «Βγείτε να δείτε που μας οδηγείτε..». Η πορεία κατευθύνεται προς την Βουλή και ο γάιδαρος πουθενά. Κάθε τόσο φτάνει και μια είδηση για την πορεία της πορείας, του γαϊδάρου… «Ο γάιδαρος είναι μποτιλιαρισμένος στην Ομόνοια…», «Ο γάιδαρος είναι μποτιλιαρισμένος στα Προπύλαια…» Οι διαδηλωτές των περιμένουν με γαϊδουρινή υπομονή αλλά αυτός πουθενά. Σκάει γάιδαρο… Η πορεία περνάει από τη Βουλή. Εκεί, οι ένστολοι επιδίδουν το ψήφισμα. Η πορεία κοντοστέκεται στην Ηρώδου Αττικού, -κλειστή και για τους πεζούς πια… και καταλήγει στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο γάιδαρος είναι στην Ακαδημίας και έρχεται από στιγμή σε στιγμή» είναι η τελευταία πληροφορία.

Η ενδοεπικοινωνία των αστυνομικών ενημερώνει για την άφιξη του γαϊδάρου, αλλά γάιδαρος πουθενά. Τα συνθήματα συνεχίζονται. Ενστολοι από όλη την Ελλάδα παρόντες στην διαδήλωση. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα… Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ένστολων. «Προερχόμαστε από τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας», λένε. «Δεν είμαστε γιοι εφοπλιστών, ούτε εργοστασιαρχών. Ζητάμε την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού». Το λευκό φορτηγάκι του γαϊδάρου, εντοπίζεται στην Κανάρη. Ένα χάπενιγκ βοηθάει πάντα να δοθεί το μήνυμα με τον πιο άμεσο τρόπο. «Κύριοι, η γαϊδουρινή υπομονή μας έχει τελειώσει», ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο γάιδαρος. Καημένε γάιδαρε που σε έφαγε η κίνηση… Οι άντρες που συνοδεύουν το τετράποδο, το βγάζουν από το βανάκι του, δεμένο με ένα σχοινί και περνώντας ανάμεσα από τα αυτοκίνητα προσπαθούν να φτάσουν στην Βουλή. Ωστόσο, κάπου εκεί στην Κανάρη, οι αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο και δεν τους επέτρεψαν να περάσουν. Ο γάιδαρος, έκανε τον γύρο της Αθήνας, αλλά στην συγκέντρωση δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ… Έτσι κατέβηκε, βράδυ Παρασκευής, στην Πλατεία Κολωνακίου φορώντας μία αφίσα με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Νίκου Τόσκα.

Οι αρχές προσήγαγαν τον κύριο Κώστα από τα Μέγαρα, εποχιακό πυροσβέστη και ιδιοκτήτη του τετράποδου. Προσήγαγαν όμως και τον ίδιο τον γάιδαρο, ο οποίος μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Τροχαίας! Καημένε γάιδαρε που σε έφαγε το νέο ασφαλιστικό…

Γάιδαρος και ιδιοκτήτης αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...