499
Ο Αργεντίνος και ο... Αφγανός Μέσι αναμένεται να δώσουν ένα ξεχωριστό ραντεβού | .

O «Μέσι του Αφγανιστάν» συναντά το είδωλό του

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 1 Φεβρουαρίου 2016, 13:14
Ο Αργεντίνος και ο... Αφγανός Μέσι αναμένεται να δώσουν ένα ξεχωριστό ραντεβού
|.

O «Μέσι του Αφγανιστάν» συναντά το είδωλό του

Ιάσονας Καραμήτσος Ιάσονας Καραμήτσος 1 Φεβρουαρίου 2016, 13:14

Με τη δύναμη των social media το άγνωστο αγόρι έγινε παγκοσμίως γνωστό. Ενα μικρό παιδί από το σπαρασσόμενο Αφγανιστάν, που παίζει μπάλα φορώντας τη φανέλα του «Μέσι» – όχι όμως μια οποιαδήποτε φανέλα του λαμπερού Αργεντίνου, αλλά μια αυτοσχέδια, φτιαγμένη από μία πλαστική σακούλα και μπλέ μαρκαδόρο. O Μουρτάζ Αχμάντι είναι ένα από τα εκατομμύρια παιδιά που μεγαλώνουν υπό άθλιες συνθήκες στις χώρες της κεντρικής Ασίας. Ενα αγοράκι πέντε ετών που – όπως κάθε αγοράκι, είτε μεγαλώνει στην ευμάρεια είτε στην φτώχεια – ονειρεύεται κάθε μέρα πως παίζει μπάλα σε κατάμεστα γήπεδα.

Ο μικρός Μουρτάζ έβγαινε καθημερινά στον δρόμο κοντά στο σπίτι του για να παίξει μπάλα. Στον δρόμο γιατί το γήπεδο της γειτονιάς του έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε κέντρο εκτελέσεων και βασανιστηρίων από τους Ταλιμπάν. Φοράει γαλότσες, χοντρές κάλτσες και αντί για μια ποδοσφαιρική μπλούζα, έχει μια κομμένη πλαστική σακούλα με τα χρώματα της Αργεντινής και το όνομα του Λιονέλ Μέσι. Ενας φωτογράφος που βρέθηκε στην περιοχή απαθανάτισε την εικόνα του νεαρού. Αυτό ήταν! Η φωτογραφία του ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η ταυτότητα του «μικρού Μέσι» από το Αφγανιστάν έγινε γνωστή. Ο κόσμος όμως ζητούσε να μάθει και την ιστορία του. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Μουρτάζ έγινε διάσημος χωρίς καν να το γνωρίζει. Ο πατέρας του, Μοχάμεντ Αρίφ Αχμάντιο, είναι ένας φτωχός αγρότης που παραδέχεται ότι δεν μπορούσε να χαρίσει στον γιο του μια φανέλα με το όνομα του αγαπημένου του παίκτη. Ετσι, ο μεγάλος αδελφός του Μουρτάζ τον βοήθησε να γράψει σε μια πλαστική σακούλα το όνομα «Messi» και τον αριθμό «10».

013116-SOCCER-Boy-Plastic-Messi-Shirt-LN-PI.vresize.1200.675.high.6

Η ιστορία του «μικρού Μέσι» έφτασε και στην Βαρκελώνη. Στην πόλη της Ισπανίας που εδώ και πολλά χρόνια γράφει την δική του ιστορία ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι. Ο 29 χρονος ποδοσφαιριστής με τα αμέτρητα τρόπαια που κάποτε περπατούσε στα υποβαθμισμένα στενά του Ροσάριο της Αργεντινής, πάντα με μια μπάλα κολλημένη στα πόδια.

Οταν η είδηση για τον νεαρό από το Αφγανιστάν έφτασε στα αυτιά του αστέρα της Μπαρτσελόνα, μια πανέμορφη ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται. Ο πατέρας του Λιονέλ Μέσι, Χόρχε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο ποδοσφαιριστής είναι ενήμερος για τις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου και «θέλει να κάνει κάτι» για τον μικρό.

Αμεσα ανταποκρίθηκε και η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Αφγανιστάν (AFF) σημειώνοντας πως: «Ο Μέσι έχει έρθει σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία για να γίνει η συνάντηση με το παιδί». Η διοίκηση των Μπλαουγκράνα, ο Λιονέλ Μέσι και η αρχές του Αφγανιστάν ψάχνουν πλέον τον τρόπο και το μέρος που ο μικρός και ο μεγάλος Μέσι θα συναντηθούν δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα πανέμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι που ανθίζει στα χαλάσματα του Αφγανιστάν.

Δείτε το βίντεο από την Telegraph:

UPDATE: Μετά τα αμέτρητα δημοσιεύματα για τον «Μέσι του Αφγανιστάν», η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της ασιατικής χώρας έκανε στον μικρό ένα μεγάλο δώρο. Τον φιλοξένησε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό στάδιο στην Καμπούλ όπου ο μικρός Μουρτάζα συμμετείχε στην προπόνηση της νεανικής ομάδας της χώρας. Αυτήν την φορά με μια πραγματική εμφάνιση της Μπαρτσελόνα και του αγαπημένου του Μέσι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...