484
Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θεωρούν ότι τα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασαν τα όρια του πολιτικού unfair | Nick Paleologos / SOOC

Βίος… αβίωτος Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2015, 14:11
Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θεωρούν ότι τα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασαν τα όρια του πολιτικού unfair
|Nick Paleologos / SOOC

Βίος… αβίωτος Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2015, 14:11

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προσήλθε στη ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης επειδή έπρεπε να συνοδεύσει την αδερφή του στο νοσοκομείο. Και αυτό είναι κάτι που γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…» Στο περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη επιμένουν: αν μπορούσε να προσέλθει στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνέντευξη του προς τη Σία Κοσιώνη, στον ΣΚΑΙ, απαντώντας στις σχετικές αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Είναι γνωστή η θέση μου, ξέρουν οι πάντες ότι θα ψήφιζα αυτή τη συγκεκριμένη διάταξη. Μη μου κάνει μάθημα αυτός που έλειπε από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως, αναφερόμενος στο θέμα, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει νωρίτερα: «Προσωπικά ψήφισα το Σύμφωνο Συμβίωσης και θεωρώ αν θέλεις να είσαι ηγέτης πρέπει να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, δεν μπορείς να κρύβεσαι» – ένας υπαινιγμός για την απουσία του κ. Μεϊμαράκη από την ονομαστική ψηφοφορία τη νύχτα της Τρίτης.

Οι άνθρωποι του κ. Μεϊμαράκη περιγράφουν ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έχει μία μικρότερη αδελφή, η οποία αντιμετωπίζει βαρύ και χρόνιο πρόβλημα υγείας. Είναι χήρα και μητέρα δύο παιδιών, τα οποία, εκ των πραγμάτων, μεγαλώνουν υπό τη μέριμνα και την επίβλεψη του θείου τους. Το απόγευμα της ψηφοφορίας για το σύμφωνο συμβίωσης, η αδερφή του κ. Μεϊμαράκη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση της υγείας.

Οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη εξηγούν πώς, την ώρα της ψηφοφορίας, συνόδευε την αδελφή του στο νοσοκομείο, υπό καθεστώς έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ο ίδιος δεν θεώρησε πρέπουσα τη δημοσιοποίηση του λόγου απουσίας του από τη Βουλή, ωστόσο, όπως εξηγούν στο περιβάλλον του, ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολύτως ενήμερος της κατάστασης.

«Το σχόλιό του για την απουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπερβαίνει τα όρια του πολιτικού unfair. O Κυριάκος γνώριζε το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και πού ακριβώς έπρεπε να είναι ο Βαγγέλης…» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη, δήλωσε: «Θα αποφύγω οποιοδήποτε προσωπικό χαρακτηρισμό και δεν θα ανεβάσω τους τόνους. Απαντώ πολιτικά διότι θέλω να διασφαλίσω ένα πολιτισμένο κλίμα. Προσωπικό μου στοίχημα ήταν να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν στρογγύλεψα τις πολιτικές μου θέσεις και δεν συντάχθηκα με δημοσκοπικά ρεύματα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον Αθήνα 9,84 ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στους υπαινιγμούς του κ. Μεϊμαράκη για συμφωνίες του αντιπάλου του με βουλευτές – «εγώ δεν κάνω συναλλαγές εν όψει του δεύτερου γύρου, δεν θα δω βουλευτές» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στην κυρία Κοσιώνη ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

Ξεκαθάρισε λοιπόν από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω κάνει συμφωνίες για να έχω την ελευθερία την επόμενη μέρα να κάνω αξιοκρατικές επιλογές, αγωνίστηκα για την ανοιχτή διαδικασία. Θεωρώ κέρδος σε μια εποχή πολιτικής απαξίωσης 400.000 άνθρωποι να στηθούν στις ουρές».

Όλα δειχνουν πλέον ότι η σύγκρουση για την προεδρία της ΝΔ κλιμακώνεται -ενάντια στο «πνεύμα των Χριστουγέννων»- και το ποδαρικό του νέου χρόνου μπορεί να είναι και εκρηκτικό…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...