10/09/2010
Άρθρα ανά συγγραφέα
Αλέκος Λασκαράτος
Αλέκος Λασκαράτος

Ο Αλέκος Λασκαράτος γεννήθηκε το 1948 στην Αίγυπτο. Το 1960 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Φυσική Ωκενογραφία στο Παρίσι. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην ειδικότητα αυτή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.


Πέρα από την ακαδημαική και επιστημονική του καριέρα, ο Α.Λ. δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της περιβαλλοντικής πολιτικής. Στα τέλη του 70 υπήρξε μέλος του Οικολογικού Αντίλογου, μιας ομάδας επιστημόνων με στόχο την επεξεργασία θέσεων και την πολιτική παρέμβαση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Οικολογία και Περιβάλλον και μετά το κλείσιμό του, μέλος της εκδοτικής ομάδας, της συντακτικής επιτροπής και αρθρογράφος του μηνιαίου περιοδικού Νέα Οικολογία. (δεκαετία 80)

Υπήρξε από το 1995 μέχρι το 2006 εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης και τη Σύμβαση της Βαρκελώνης του Ο.Η.Ε. για την προστασία της Μεσογείου. Με την ιδιότητά αυτή μετείχε σε μεγάλο αριθμό συναντήσεων και διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Μεσογείου αλλά και σε παγκόσμια φόρα όπως η Επιτροπή για τη Βιώσιμη Αναπτυξη του Ο.Η.Ε. (Νέα Υόρκη), το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα νερά (Κυότο), η Διακυβερνητική Συνδιάσκεψη του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. (Ναιρόμπι) κ.ά.


Είναι πατέρας της Παυλίνας και παππούς της μικρής (μις υφήλιος) Μελίνας.

Email: laskaratos@protagon.gr
 


123
Text

Εκθετοι στην Εκθεση;

08:07 10/09/10

Η Ρουάντα είναι πιο ανταγωνιστική από την Ελλάδα. Ε, ναι αφού εμείς δεν παιζόμαστε...

08:05 10/09/10

Συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη το υπουργικό συμβούλιο. Φεύγουν σιγά-σιγά...Του χρόνου μπορεί να είναι στο Βουκουρέστι.

08:03 10/09/10

Γιατι στον ΣΥΝ δεν κατεβάζουν υποψήφιο τον Κωνσταντόπουλο;

09:53 09/09/10

Και τώρα όλοι μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη για να γυρίσουν Κυριακή βράδυ με τσουρέκια και γλυκά Χατζηφωτίου...

09:52 09/09/10

Μα δεν αισθάνεστε κάπως πιο ήσυχοι τώρα που συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο;

09:51 09/09/10

Μήπως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο βολικό να κατεβάσει υποψηφίους ανά πολυκατοικία;

01:11 09/09/10

Στα κανάλια ήταν πρώτο θέμα ο Πάγκαλος που δεν πήρε πρόσκληση για την κυβερνητική σύσκεψη. Εντάξει, αλλά, ειλικρινά, σας ενδιαφέρει; Ηταν αυτό το κύριο θέμα μίας ολόκληρης χώρας;

01:10 09/09/10

Δεν το βλέπω βεβαίως, να παίρνουν φέτος λάπτοπ τα πρωτάκια του Γυμνασίου. Ας θυμίσω ότι ήταν η τελευταία-τελευταία υπογραφή που είχε βάλει ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ασθμαίνοντας.

17:27 08/09/10

Έντεκα άρχιζε η απεργία, από τις δέκα παρά τα λεωφορεία κατέβαιναν την Κηφισίας χωρίς να σταματούν σε καμμία στάση, "Προς αμαξοστάσιο". Αυτό κι αν είναι κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη.

12:12 08/09/10
 
Τα πιο διαβασμένα

© 2009 Protagon.gr | Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων

Created by tool