437
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι δημοσιογράφοι σάς φταίνε (τώρα) πάλι;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 11 Σεπτεμβρίου 2017, 21:00

Οι δημοσιογράφοι σάς φταίνε (τώρα) πάλι;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 11 Σεπτεμβρίου 2017, 21:00

Η συνέντευξη Τύπου και η συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ήταν τόσο ανιαρή και χωρίς «είδηση», ώστε τελικά να πληρώσουν την νύφη οι… δημοσιογράφοι.

Αυτόκλητοι μιντιακοί σχολιαστές στο facebook και τα λοιπά μη-Μέσα, με ταχύτητα αστραπιαία έκριναν όσους έθεταν ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα, αντί να διαπιστώσουν για άλλη μία φορά το προφανές: Ο Πρωθυπουργός αυτός ό,τι ερώτημα και αν ακούσει, θα δώσει μία απάντηση που πιθανώς δεν θα έχει καν σχέση με το θέμα.

Ετσι, λοιπόν για μία ακόμη φορά φταίνε οι δημοσιογράφοι. (Που φταίνε, αλλά όσο και όλοι οι άλλοι σε αυτήν την χώρα. Οσοι ψηφίζουν τουλάχιστον).

-Φταίνε επειδή ο Αλ. Τσίπρας εξακολουθεί να αυτοχαρακτηρίζεται αριστερός, ενώ όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι. Αλλωστε «ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο με κατηγορείτε, δεν υπάρχει πια»…
-Φταίνε, επειδή «ο Πάνος Καμμένος δεν ήταν στον ΛΑΟΣ, αλλά στην ΝΔ». Όμως και ο Γ. Καρατζαφέρης στην ΝΔ ήταν. Απλώς τον είχε διώξει ο «φίλος» Κ. Καραμανλής, οπότε βολευόμαστε.
-Φταίνε επίσης οι δημοσιογράφοι επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αυτοδικαίως θεωρεί τον εαυτό του κριτή τους, όπως και της Δικαιοσύνης, του Κεντρικού Τραπεζίτη και οποιουδήποτε άλλου σε αυτήν την χώρα.
-Φταίνε οι δημοσιογράφοι επειδή δεν ρώτησαν για τα capital controls, τα οποία όμως οι πολίτες έχουν συνηθίσει μία χαρά και δεν τρέχει κάστανο.
-Φταίνε οι δημοσιογράφοι που δεν πήγαν να διαπληκτιστούν με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ούτως ή άλλως λέει ό,τι θέλει, με τρόπο πιο προκλητικό από οποιονδήποτε προκάτοχό του.

Οποια και αν είναι η ανεπάρκεια των δημοσιογράφων και όσο και αν υπήρχαν πέντε έξι προφανώς στημένες ερωτήσεις, οι επικριτές τους καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές ερωτήσεις, αλλά κυρίως καλές και κακές απαντήσεις. Ομως είναι πλέον γνωστό ότι όλοι πλέον είναι χομπίστες δημοσιογράφοι του facebook και του twitter και την βρίσκουν κατά βάση με τις αποφθεγματικές αναρτήσεις τους.

Eγινε σαφές από τις αντιδράσεις αυτές στα Μη-Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι κάποιος κόσμος από τον καναπέ του περιμένει από άλλους να ριχτούν στην μάχη κατά του εχθρού και αυτοί απλώς να επευφημούν τρώγοντας πίτσα και σουβλάκια. Πολλοί δε από αυτούς, επειδή τον τωρινό «εχθρό» τον είχαν ψηφίσει και τώρα θέλουν κάπως να εξιλεωθούν.

Οσο λοιπόν και αν φταίνε οι δημοσιογράφοι, αν όλοι αυτοί που σήμερα τους κατηγορούν επειδή δεν στρίμωξαν τον πρωταθλητή του λαϊκισμού και της κενολογίας, καλό θα ήταν απλώς να αρκεστούν στην διαπίστωση και στο συμπέρασμα από τα όσα είπε ή δεν είπε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη. Δεν θα τους το υπαγορεύσει αυτό ο δημοσιογράφος σε μία συνέντευξη Τύπου.
Και αν τους ενοχλεί τόσο πολύ, ας κατέβουν στους δρόμους να του δείξουν ότι δεν υπάρχουν γύρω του μόνο χαμογελαστά πρόσωπα, όπως ο ίδιος λέει.

Ή εν πάση περιπτώσει ας μην τον ξαναψηφίσουν. Και ας συνεχίσουν να βρίζουν τους δημοσιογράφους.