442
Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας στο πλατό. Χώρισαν. Μια χαρά | ΑΝΤ1

Τι μας μαθαίνει το διαζύγιο Λιάγκα – Σκορδά

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 12 Νοεμβρίου 2016, 21:18
Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας στο πλατό. Χώρισαν. Μια χαρά
|ΑΝΤ1

Τι μας μαθαίνει το διαζύγιο Λιάγκα – Σκορδά

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 12 Νοεμβρίου 2016, 21:18

Eχουν ένα ενδιαφέρον τα διαζύγια των διασήμων, οι χωρισμοί που ξετυλίγονται μπροστά μας μέσα από οθόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ και στήλες γκόσιπ. Μπορεί να μπαίνουν στην κατηγορία του κουτσομπολιού και να περιβάλλονται με την ελαφράδα του, αλλά παράλληλα είναι και λίγο σαν να βλέπεις ντοκιμαντέρ κοινωνικού ενδιαφέροντος, μέσα απ’ το οποίο αναδεικνύονται οι ποιότητες των ανθρώπων και των ανθρώπινων σχέσεων.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ το χωρισμό του ζεύγους Λιάγκα – Σκορδά. Είναι κάπως παράξενο αυτό που θα πω, αλλά τους συμπάθησα χάρη στο χωρισμό τους. O τρόπος που χώρισαν ήταν ο κλασσικά αξιοπρεπής «τρόπος χωρισμού διασήμων». Ηταν τόσο συγκρατημένοι και διακριτικοί ως προς την προσωπική τους κατάσταση πριν την ανακοίνωση του διαζυγίου, που κανείς, πέρα ίσως απ’ τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους, δεν μπορούσε να το καταλάβει. Οχι, δεν το καταφέρνεις εύκολα αυτό, ειδικά όταν για τρεις ώρες κάθε πρωί, εσύ κι ο σύζυγος, μπαίνετε στα σπίτια των τηλεθεατών μέσω μιας ζωντανής εκπομπής.

Και μετά την ανακοίνωση, κοίτα τι ωραία που στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο. Κοίτα πόση κατανόηση και υποστήριξη (φαίνεται τουλάχιστον ότι) υπάρχει μεταξύ τους, κοίτα με τι τρυφερότητα αντιμετωπίζουν αυτό που τους συμβαίνει. Εχουν μια συνωμοσία και στο χωρισμό τους ρε παιδί μου, είναι μαζί, ο ένας δίπλα στο άλλο, είναι φίλοι και όχι εχθροί. Κι αυτό είναι το μείζον, ακόμη κι αν μαλώνουν απ’ το πρωί ως το βράδυ στο σπίτι τους.

Σύγκρινέ τους με άλλους διάσημους χωρισμένους. Κάτι ζευγάρια που γίνονται ξένοι εν μια νυκτί, που πλακώνονται, βρίζονται και ξετινιάζονται δημοσίως, που διεκδικούν περιουσίες και κηδεμονίες παιδιών με κηρύγματα μίσους και προσβολές εκατέρωθεν. Και να τα εξώδικα και να οι αγωγές.

Και για όσους λένε, ας κρατούσαν τις λεπτομέρειες του χωρισμού για τον εαυτό τους, η αλήθεια είναι ότι αυτό έγινε. Εκαναν μια απλή, δωρική δήλωση, του υπό φανέρωση γεγονότος, που έτσι κι αλλιώς θα μαθαίναμε.

Τέτοιου είδους διαζύγια δεν μένουν απαρατήρητα. Οταν η φάτσα σου είναι σε δυο εξώφυλλα τη μέρα, όταν πέντε εκπομπές ταυτόχρονα αναλύουν το χρώμα των μαλλιών σου και πού εθεάθης το Σαββατόβραδο και τι φορούσες, όταν τέλος πάντων έχεις στήσει την καριέρα σου πάνω στη δημοσιότητα κι υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να δει στα ενδότερά σου απ’ την κλειδαρότρυπα, πόσες ελπίδες έχεις να μην γίνει ο χωρισμός σου αντικείμενο σχολιασμού σε κάθε κανάλι, ραδιόφωνο, site; Οσο και να θες, αποκλείεται. Το θέμα είναι κατά πόσο στη συνέχεια δίνεις τροφή, με δηλώσεις, με μπηχτές, με αναφορές μέσω των media, συνεχίζοντας έναν τοξικό πια, διάλογο.

Γι’ αυτό λένε ότι ο άνθρωπος στο χωρισμό φαίνεται. Στις γλύκες και στα μέλια όλοι καλοί είναι. Η αξιοπρέπεια στα δύσκολα φανερώνεται, αν υπάρχει.

ΥΓ. Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
Όσο Μπορείς,

K.Π. Kαβάφης