954
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν γίνεται δεκτός στο Χίλτον. Εδώ που τα λέμε ο όρος «ξενοδοχείον» αναφέρεται πλέον κατ' ευφημισμόν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τρελό weekend #5

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 1 Μαΐου 2017, 21:40
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν γίνεται δεκτός στο Χίλτον. Εδώ που τα λέμε ο όρος «ξενοδοχείον» αναφέρεται πλέον κατ' ευφημισμόν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τρελό weekend #5

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 1 Μαΐου 2017, 21:40

1. O Παναγιώτης Λαφαζάνης πιάνει τον Μάη. Ή μάλλον ο αστυνόμος πιάνει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε αυτό το σόου της Λαϊκής Ενότητας στην πύλη του Χίλτον στο περιθώριο των εκδηλώσεων των συνδικάτων (λέμε τώρα) για την εργατική Πρωτομαγιά.

214568
Ο Παν. Λαφαζάνης σε ένα δονκιχωτικό αγώνα απέναντι στα αμήχανα ΜΑΤ στην είσοδο του Χίλτον. Μοναδικό όπλο του ένα smartphone και ένα πουκάμισο μεγαλύτερο μέγεθος (INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

2. Ο Φρανσουά Ολάντ μπροστά στο τέλος. Στο περιθώριο της Συνόδου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Γαλλίας με μια μνημειώδη γκριμάτσα περιγράφει στον Αλέξη Τσίπρα της Ελλάδας και στον Αντόνιο Κόστα της Πορτογαλίας πώς είναι να μετράς μέρες στην εξουσία.

214352
Ο Φρανσουά Ολάντ αντιμέτωπος με εκείνον που τον αποκάλεσε «Ολαντρέου». Και τον Πορτογάλο που σε αντίθεση με τον Ελληνα έβγαλε τη χώρα του από την κρίση (INTIMENEWS/ΓτΠ/Andrea Bonetti)

Οι δυο τους γελάνε. Είτε επειδή δεν έπιασαν το μήνυμα είτε, το πιθανότερο, επειδή ο Ολάντ είναι εκτός των άλλων σπουδαίος κωμικός

3. Η αγγελία της χρονιάς στον «Ριζοσπάστη». Ο Θεοδωρίδης Δημήτριος (του Σάββα καλέ, που όταν δεν διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, παντρεύει τον γιο του) και η Νομικού Δούκισσα, «τoυ Dancing With the Stars», δημοσίευσαν την αγγελία του γάμου τους, που θα γίνει -έλα, μαντέψτε, στη Μύκονο- στις σελίδες του «Ριζοσπάστη».

Doukissa-nomikou-gamos-1300

Σε πρώτη ανάγνωση είναι κάπως σουρεαλιστικό ένα ζευγάρι της σόουμπιζ και του Μανχάταν να αναγγέλλει τη χαρμόσυνη είδηση πλάι σε ανακοινώσεις για δωρεά 50 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του συντρόφου Σπήλιου, αλλά να σας ενημερώσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Υπάρχει ένα είδος άτυπου πρωτοκόλλου με τα ζευγάρια διασήμων και τις αναγγελίες των γάμων τους. Κατ’ αρχάς είναι διάσημοι άρα όπου και να το αναγγείλουν -ως οφείλουν από τον νόμο- ο κόσμος θα το μάθει. Αν όμως το δημοσιεύσεις στον «Ριζοσπάστη» σημαίνει ότι θες και λιγάκι να το έχεις κρυφό, είσαι διακριτικός, δεν το φωνάζεις. Στην εφημερίδα του ΚΚΕ είχαν δημοσιεύσει την αναγγελία του γάμου τους ο Ιλια Ιβιτς με την Ελένη Πετρουλάκη, ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια των 90s. Οταν όμως θέλεις να δώσεις στο event συστημική έμφαση (κάτι σαν τα κεφαλαία στα μηνύματα στο κινητό ή στο email) επιλέγεις τον ΔΟΛ. Αυτό είχε κάνει ο Θεμιστοκλής «Ντέμης» Νικολαΐδης και η Δέσποινα Μαλέα (κατά κόσμον Βανδή, ή Despoina Vandis για τους φαν της στο εξωτερικό): είχαν επιλέξει στις αρχές των 00s το πάντα σπουδαίο «Βήμα». Ασχέτως αν τότε, όπου μου διηγούνται οι παλαιότεροι, τους αναδημοσίευσε αυθημερόν την αγγελία στην στήλη του στην ίδια εφημερίδα ο Πανούτσος και έγινε χαμός.

4. Ο Κουτσούμπας ως man in black. O γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είναι βλοσυρός, θυμωμένος. Οχι για την αναγγελία γάμου που δημοσιεύτηκε στον κομματικό «Ριζοσπάστη» αλλά για τους αγώνες των εργαζομένων που πήγαν στράφι. Ετσι είπε να πορευτεί με το ΠΑΜΕ ως και την αμερικανική πρεσβεία, νεκρώνοντας κυκλοφοριακά την Αθήνα.

214511
Ο Δημήτρης Κουτσούμος με all black αμφίεση σε μια ακόμη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Γιατί εκεί; Γιατί έτσι. Από συνήθεια (INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Τώρα, θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί η πορεία της Πρωτομαγιάς να καταλήξει στην πρεσβεία των ΗΠΑ; Μα θέλει και ρώτημα; Είναι πασίγνωστο. Επειδή και αυτοί βασάνιζαν τους μαύρους.

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σαν να μπαίνει η άνοιξη. Στα ξαφνικά. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε να δημοσιεύσει στο facebook μια φωτογραφία του από την κυριακάτικη βόλτα του στου Φιλοπάππου με την κόρη του Δάφνη και τις φίλες της.

Είναι μια θαυμάσια, χωρίς υπερβολή, εικόνα. Που δυστυχώς έγινε αφορμή για να την περιλάβουν τα γνωστά (και λιγότερο γνωστά) τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι να τους λυπάσαι μέρα πού ‘ναι.

6. Η παρουσίαση της «στολής Βαρουφάκη». Ξεχάστε τα παραδαλά πουκάμισα της περήφανης διαπραγμάτευσης, όταν παιζόταν η τύχη της χώρας Το ζεύγος Γιάνη Βαρουφάκη – Δανάης Στράτου παρουσίασε την νέα αυστηρή ενδυματολογική πρόταση σε μαύρο και λευκό, κατά την εκδήλωση του κινήματος DiΕΜ25 στο Βελίδειο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

21_01_20170429_tk_0969_copy_sooc1493491458
Δανάη Στράου και Γιάνης Βαρουφάκης στην εκδήλωση του DiEM25. Να ατενίζουν το μέλλον; (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

7. Η Καίτη Γκρέη, των 93 Μαΐων, φοράει ΤΟ γυαλί. Η μεγάλη ερμηνεύτρια, γενηθείσα τον Μάιο του 1924 ως Αγγελική Καλαϊτζή, βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα και του Αντρέα Κατσίγιαννη λίγο πριν από τη συναυλία τους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το βράδυ της Πρωτομαγιάς.

18222125_1178560615587494_62649669569023097_n

8. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει μύξες. Μια κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, για το Brexit, βρήκε τον ηγέτη μας πληγωμένο, να έχει χτυπηθεί από μια εαρινή αλεργία.

48190_20170429_sooc1493467254
Ο πρόεδρος της Κομισιόν στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου (Alexandros Michailidis / SOOC)

Αθελά μου, σκέφτηκα τον Αλέξη σε μια παρόμοια περίπτωση. Να πρέπει να χρησιμοποιήσει το πολυαγαπημένο του ποσέτ.

9. Ο Παύλος Πολάκης έχει κάτι από καπετάνιο Αχαμπ, του «Μόμπι Ντικ». Ανέβασε στα social media τις φωτογραφίες από τις βόλτες του με σκάφος στα Σφακιά. Μετά, επειδή όλο αυτό πήρε δημοσιότητα, επιτέθηκε ξανά στην φάλαινα των κακών ΜΜΕ που το σχολίασαν και είπε ότι το σκάφος δεν ήταν δικό του. Αντιγράφω από την ανάρτηση, χωρίς διόρθωση, έτσι για το ωμό του πράγματος: «Μωρε προβολή η βόλτα στα Σφακια εχθές (και δεν ήταν με το φουσκωτό μου που ειναι για Σερβις στην αθηνα ,αλλα με νοικιασμένη βάρκα απο το λιμάνι στα Σφακια )!!!!!!!»

18194018_1884454091798063_3621108018455650431_n
Η φωτογραφία που ανήρτησε στο facebook ο αν. υπ. Υγείας

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...