379
Ο Σταύρος ο πολιτικός, ο δημοσιογράφος. Περαστικά! | Alexandros Michailidis / SOOC

Σταύρο, καλημέρα – καλημέρα!

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 14 Ιουνίου 2017, 10:41
Ο Σταύρος ο πολιτικός, ο δημοσιογράφος. Περαστικά!
|Alexandros Michailidis / SOOC

Σταύρο, καλημέρα – καλημέρα!

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 14 Ιουνίου 2017, 10:41

«Σταύρος Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος». Αυτές ήταν οι πρώτες του λέξεις σε εκείνο το καρμικό για μένα τηλεφώνημα, που εγκαινίαζε εν αγνοία μου την μελλοντική μας συνεργασία. Κι έτσι μπήκε ακόμα πιο βαθιά στην καρδιά μου. Για εκείνο το διευκρινιστικό του, «ο δημοσιογράφος», που θεώρησε ότι έπρεπε να δηλώσει για να τον καταλάβω.

Την ώρα που τον γνώριζαν κι οι πέτρες. Την ώρα που οι νέες και οι νέοι στις σχολές δημοσιογραφίας ονειρευόντουσαν μια εκπομπή σαν τη δική του, αυτή των «Πρωταγωνιστών». Την ώρα που ένα σωρό κοριτσόπουλα έστηναν καρτέρι για ένα του βλέμμα. Την ώρα που συνάδελφοί του είχαν καβαλήσει καλαμάρες, όχι καλάμια, κι έχτιζαν παλάτια με ασανσέρ για τα αυτοκίνητά τους. Την ώρα που δεν είχαμε ανάσες ποιοτικών, έντιμων εκπομπών. Ανάσες εξαιρέσεων.

«Σταύρος Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος». Ετσι ξεκίνησε η κουβέντα μας. Και η επόμενη εικόνα ένα τεράστιο τραπέζι, ένα τεράστιο δέντρο, μια τεράστια ατμόσφαιρα, τεράστιας διάθεσης, να κάνουμε κάτι που να μυρίζει αύριο… Και βέβαια ένας τεράστιος δίσκος με ένα σωρό καλούδια, κεράσματα, να πηγαίνει από χέρι σε χέρι και από στόμα σε στόμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος, γενναιόδωρος. Κρητικός, Κρητίκαρος στη φιλοξενία του. Ξέρει να δίνει πιο πολλά απ΄όσα παίρνει. Και πράγμα σπάνιο, πολύ σπάνιο, ξέρει να νοιώθει υποχρεωμένος. Η συνέχεια μας; Protagon.gr. Πάλι μια ομάδα. Χιούμορ, σαρκασμός, όνειρα, στόχοι…

O Σταύρος Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος, διαιτητής μας. Συγκεντρωτικός, πρακτικός, έξυπνος. Καλά τα πήγαμε! Μια ομάδα σαν αίρεση… Τότε. Υπό την καθοδήγησή του. Λες, συγγενείς κατ΄επιλογήν. Κι ύστερα ήρθε η πολιτική. Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; Είπα μέσα μου όταν μας το ανήγγειλε. Και τώρα; Hταν η δεύτερή μου σκέψη. Πώς ακολουθείς τα βήματά του δημοσιογραφικά; Μετά καθησύχασα. Oχι με χαϊδέματα. Δεν θα τα καταδέχεται ούτε εκείνος, ούτε βέβαια κι εγώ. Κι έγραψα για κείνον πάντα ό,τι πίστευα. Αλλά τον έπαιρνα και τηλέφωνο, όταν θύμωνα. Το σήκωνε με τη μια και δώστου… Ρέα χείμαρρος. Αλλά να! Μετά που έκλεινα. Γιατί γαμώτο τον στεναχώρησα; Αξίζει; Για τη ριμάδα την πολιτική; Αφού ξέρω ποιος είναι ο Σταύρος. Ο δημοσιογράφος.

Χθες διάβασα μια ανακοίνωση για την υγεία του Σταύρου Θεοδωράκη. Σήμερα εγχειρίζεται. Μια παρένθεση η πολιτική στη ζωή του. Εγώ, μέσα μου… Σταύρος Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος. Κι έτσι είπα να του γράψω, απ΄όλους εμάς κάτι. Ετσι ένοιωσα. Τι να του πούμε για να του στείλουμε δύναμη; Ο Σταύρος δεν θέλει πολλές λέξεις. Να! Μια καλημέρα, καλημέρα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...