435
Το Βουκεφαλάτο ως στάση πώς είναι; | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σεξ και Σκοπιανό

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 27 Φεβρουαρίου 2018, 10:05
Το Βουκεφαλάτο ως στάση πώς είναι;
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σεξ και Σκοπιανό

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 27 Φεβρουαρίου 2018, 10:05

Μέσα στα τόσα πολιτικά, ιστορικά, διπλωματικά και άλλα «σεντόνια», που γράφτηκαν για το Σκοπιανό, μία, στην κυριολεξία σεντονάτη, έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου ήρθε να φωτίσει την επί τούτου αφώτιστη πλευρά του ακανθώδους ζητήματος: το ονοματολογικό των Σκοπίων φαίνεται ότι πυροδότησε την ερωτική διάθεση των Ελλήνων τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα σε στατιστικό δείγμα χιλίων ατόμων να αποδεικνύεται πως η ερωτική διάθεση μας διπλασιάστηκε από έξι (ωχχχχ…) μηνιαίες σεξουαλικές επαφές στις δώδεκα.

Όποια κι αν ειν’ η αιτία, είτε η επίκληση του ενδόξου παρελθόντος είτε η διάθεση αντιπαράθεσης μεταξύ μας αλλά και με τους υπό βάφτιση γείτονες, το αποτέλεσμα μόνο θετικό είναι. Για βαφτίσι το ξεκινήσαμε, στο ομοιοκατάληκτο εκ του γάμου προερχόμενο καταλήξαμε.

Από τον πάτο της μιάμισης φορά τη βδομάδα πήγαμε στο ευπρεπές τρις – ουδείς βγαίνει αλώβητος από την οκταετία της Κρίσης, ακόμη και εμείς οι -σιγά το καλσόν- απόγονοι του Διονύσου. Πώς να είναι κανείς ερωτικός με μίνιμουμ πέντε δόσεις ΕΝΦΙΑ και τρεις δόσεις φόρο εισοδήματος; (Πάει η μισή και βάλε χρονιά, όσο σέξι και κυρίως γάτα κι όχι γατούλα λογίστρια και να ‘χεις…).

Κι ήρθε το ξεσηκωτικό Σκοπιανό κι άλλαξε την κατάσταση. Η λίμπιντο συνάντησε τη διεθνή διπλωματία, όπως μοναδικά στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Αντιπαρατεθήκαμε, φωνάξαμε, «μάθαν ότι… διαδηλώνουμε, πλακώσαν κι οι… γυφτοσκοπιανοί» κι άναψαν τα αίματα. Είναι δύσκολο βέβαια να φανταστεί κανείς το «Μακεδονία ξακουστή» σε θέση Joe Cocker και εννιαμισοβδομαδάτο «You can leave your hat on» αλλά άβυσσος η ψυχή του «Μακεδονομάχου». Η εξάμετρη Μακεδονική σάρισα (σάρισα, σάρισα σ’ είδα και λαχτάρισα…) φέρνει μάλλον υπερβολικούς φαλλικούς συνειρμούς αλλά ως εκεί. Εξάλλου τυχόν παραφθορά του αναπόφευκτου έως υπαρξιακού ερωτήματος «Τι σου κάνω, Gornamakedonska μου;» δεν ακούστηκε ακόμη.

Ανεξερεύνητες επίσης παραμένουν, μια και δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι πιο kinky εκδοχές  του θέματος και βασανιστικά ερωτήματα προκύπτουν: Σε φάση «μίλα μου βρώμικα», η υπόκρουση είναι η ομιλία του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου ή οι δηλώσεις του Καμένου για το θέμα; Το Βουκεφαλάτο ως στάση πως είναι; Οι πολυσυμμετοχικές σεξουαλικές δραστηριότητες συνιστούν «Μακεδονική φάλαγγα»; Τι είναι ο Αδωνοβλεψίας; (Χαίρε Χρήστο Τολιάδη!!!).

Υπό το φως αυτών των συνταρακτικών αποκαλύψεων του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, μάλλον πρέπει να δούμε αλλιώς και την άποψη πολλών που επιμένουν πως δεν είναι τώρα ο σωστός χρόνος για την επίλυση του Σκοπιανού. Ας μην προσπεράσουμε ελαφρά τη καρδία και με το στίγμα του μη ερωτικού τη στιχομυθία – «Σε θέλω…» – «Καμία χρήση του όρου Μακεδονία, αλλιώς κοκό δεν έχει…».

Η μη λύση, η επί τούτου εκκρεμότητα του Σκοπιανού ζητήματος για καιρό ακόμη θα μας κρατήσει σε σωματική εγρήγορση, τσαχπινογαργαλιάρηδες και σουξουμούξου, ποθητούς και ερωτικούς, έτοιμους για την προετοιμαζόμενη θερινή εξόδιο από την Κρίση τελετή. Ε, και τότε, ποιος μας πιάνει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...