677
Ο Σώζων Παλαίστρος-Χάρος: έχει ήδη κερδίσει με το σπαθί του τα σουτζουκάκια του | CreativeProtagon

Ο Σώζων Χάρος, ο Ντάνος και το «Survivor»

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 21 Μαρτίου 2018, 07:40
Ο Σώζων Παλαίστρος-Χάρος: έχει ήδη κερδίσει με το σπαθί του τα σουτζουκάκια του
|CreativeProtagon

Ο Σώζων Χάρος, ο Ντάνος και το «Survivor»

Κιάρα Σουγκανίδου Κιάρα Σουγκανίδου 21 Μαρτίου 2018, 07:40

Αν είσαι παιδί και σε λένε Σώζων(α) Παλαίστρο-Χάρο την έχεις άσχημα. Αν πηγαίνεις σε κανένα φλώρικο σχολείο όπου γονείς και δάσκαλοι πιπιλίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τη λέξη bullying στις συνελεύσεις και στα παιδικά πάρτι με τα υγιεινά σνακ, είσαι μετά βεβαιότητος το Νο1 θύμα. Οι συμμαθητές σου θα παθαίνουν κρίση στόχου: από ποιο όνομα να πρωτοπιαστούν για να σε χλευάσουν; Από το Σώζων, από το Παλαίστρος ή από το Χάρος;

Αν όμως αποφασίσεις να δοκιμάσεις την τύχη σου για να σε πάρουν στο «Survivor» είσαι βασιλιάς! Μπαίνεις στην εξωτική παλαίστρα  με τα μπούνια –ακόμα κι αν είσαι καχεκτικό σαμιαμίδι. Μπαίνεις λόγω ονόματος, όπως έμπαινες παλιότερα σε ανάλογες trash ψυχαγωγικές εκπομπές αναλόγως με το πόσο διανοητικά καθυστερημένος ήσουν. Κυριολεκτικά, μην το ξεχνάμε.

Ο Σώζων Παλαίστρος-Χάρος όμως, ο νέος παίκτης της νέας εκπομπής – ορόσημο για την απόλυτη κατρακύλα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης δεν είναι ένα καχεκτικό σαμιαμίδι. Είναι προπονητής χόκεϊ επί χόρτου και όπως δηλώνει ο ίδιος έχει στην κατοχή του οκτώ πανελλήνια πρωταθλήματα και δύο πανευρωπαϊκά.

Μάλιστα η εισαγωγή του στον αγώνα για τη χορηγημένη επιβίωση έφερε ήδη τρεις νίκες στην ομάδα των Διασήμων, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ομάδα να κερδίσει το δεύτερο έπαθλό της και οι παίκτες της να φάνε τα πολυπόθητα χορηγούμενα σουτζουκάκια. Η ξελιγωμάρα στούμπωσε για λίγο χάρη στον νέο παίκτη!

Ο Σώζων Παλαίστρος -Χάρος έχει ήδη κερδίσει, με το όνομά του, το σπαθί του και τα σουτζουκάκια του, αρκετή από τη λάμψη ακόμη και του Φραουλίτσα στο μεγάλο παιχνίδι του ΣΚΑΪ.

Ο Φραουλίτσας, ή Νικόλας Αγόρου, με τη φράουλα τατουάζ στον λαιμό και το ύφος «σε κάνω σκόνη τώρα», έπαψε πια να μονοπωλεί τις συζητήσεις στα καφενεία (εικονικά και μη). Ο Σώζων έχει πιο εντυπωσιακό όνομα, το οποίο μάλιστα δεν είναι καν προσωνύμιο. Του κάκου και τα νέα «προκλητικά» δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν πως ο αρρενωπός Φραουλίτσας είχε πρωταγωνιστήσει, το 2014, σε διαφημιστική εκστρατεία διεθνούς  gay φεστιβάλ που διενεργείται κάθε χρόνο στη Μύκονο. Ούτε καν αυτή η είδηση δεν ανέκοψε τη φόρα του Χάρου που σάρωσε τη δημοτικότητα τού μέχρι πρότινος γκανιάν.

Από την άλλη, το twitter ήδη έχει ανάψει από εξυπνάδα και γνώση ελληνικής γραμματικής. Οι χρήστες προειδοποιούν τον Σάκη Τανιμανίδη και τους παίκτες του «Survivor» να μάθουν να κλίνουν σωστά το όνομα Σώζων και να μην το λένε λάθος όπως κάνουν οι ομόλογοί τους στο «Master Chef» με τον εκεί παίκτη που ονομάζεται Τιμολέων. Μάλιστα στην περίπτωση του «Survivor» υπάρχει και το κακό προηγούμενο του Τανιμανίδη που λέει το «παζλ», «πάζελ». Οπότε, προβλέπουν οι στοιχηματζήδες των social media ότι με το Σώζων θα ακουστούν μεγάλες ομορφιές… Και βέβαια έχουν ήδη αρχίσει να μετράνε πόσες φορές θα ακουστεί το «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και το «Γλίτωσε από του χάρου τα δόντια».

Πάντως η ιστορία με τα ονόματα των παικτών στα παιχνίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης είναι εντυπωσιακή. Για παράδειγμα, ο Ντάνος. Ο θεοσεβούμενος περσινός νικητής του «Survivor» από τη Σκιάθο, ο προπονητής θαλάσσιου σκι και πρώην ποδοσφαιριστής Γιώργος Αγγελόπουλος, έκανε πανελλήνια καριέρα δημοσιότητας και τελικά κέρδισε το παιχνίδι, με ένα προσωνύμιο, που στη ντοπιολαλιά της ιδιαίτερης πατρίδας του δεν είναι και τόσο τιμητικό.

Αν ακούσεις Σκιαθίτη να λέει «έχω ντάνο» αυτό σημαίνει «έχω μετεωρισμό». Δηλαδή σημαίνει «έχω φούσκωμα στην κοιλιά, έχω αέρια στο έντερο και δεν μπορώ να ανακουφιστώ». Για σκεφτείτε: να είσαι παιδί στη Σκιάθο, να πηγαίνεις σχολείο και να σε φωνάζουν Ντάνο, έστω επειδή είσαι πολύ μυώδης… Αν αυτό συνέβαινε στα παιδικά χρόνια του Αγγελόπουλου, τότε προφανώς σκληραγωγήθηκε καλά.

Κι έτσι ο Ντάνος σήμερα είναι η Νο1 διασημότητα της Ελλάδας. Και είναι πιο πολύ γνωστός ως Ντάνος παρά ως Γιώργος Αγγελόπουλος.

Μάλιστα, από τον Φεβρουάριο, ο σταρ του εθνικού τηλεοπτικού μετεωρισμού είναι και ηθοποιός – εμφανίζεται στο σίριαλ «Τατουάζ». Αποκομίζει δηλαδή τα οφέλη της μεγάλης νίκης του. Επίσης παραδίδει σεμινάρια αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης ή αγγλιστί, όπως αναφέρει το Wikipedia, κάνει motivational speaking.

Μιλάει άραγε ο Ντάνος στα σεμινάρια για το πώς γίνονται δουλειές με το… μετεωρίζεσθαι; Η γνωστή σοφή λαϊκή ρήση τονίζει το αντίθετο,  αλλά στην Ελλάδα των νέων ευκαιριών και των πολλά υποσχόμενων επενδυτών που κυνηγάνε τη μνημονιακή αρπαχτή όλα μπορούν να συμβούν. «Με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας» όπως έλεγε και ο ίδιος ως παίκτης στο «Survivor».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...