453
. | CreativeProtagon

Είμαστε ένα απέραντο καλλιστείο

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 12 Απριλίου 2018, 08:03
.
|CreativeProtagon

Είμαστε ένα απέραντο καλλιστείο

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 12 Απριλίου 2018, 08:03

Από καιρό υπάρχει προβληματισμός και απορία στις τάξεις των πολυπληθών οθφαλμολάγνων εραστών του ωραίου για την παρακμή του εθνωφελέστατου και λυσιμελούς θεσμού των Καλλιστείων στη χώρα. Πολλοί απέδιδαν το φαινόμενο στην έλλειψη χορηγικού ενδιαφέροντος, την κρίση της εγχώριας zwou-bizz  και την τηλεοπτική αφραγκία.

Ο εορτασμός όμως του φετινού Πάσχα ήρθε να αναδείξει και άλλον ένα σημαντικό παράγοντα, που συνέβαλε στο να ατονίσουν οι μεγάλοι διαγωνισμοί ομορφιάς στη χώρα. Ένα διαρκές, καθημερινό και ατελείωτο καλλιστείο εκτυλίσσεται καθημερινά μπρος στα μάτια μας. Κάθε δρόμος και selfie, κάθε γειτονιά και σελφοκόνταρο. Η πάσα μία -πικραμένη ή μη- δύναται να αναδειχθεί τιτλούχος και εστεμμένη περιορισμένης ευθύνης (π.χ. από την Καλαμαριά έως λίγο έξω από την Καλαμαριά) με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ψηφοφορία για τη νικήτρια είναι άμεση και διαρκής ενώ ο κιμάς και το like κόπτεται παρουσία του πελάτου. Πώς να φτουρήσουν οι πάλαι ποτέ «Star» ή «Miss» μπρος στις σελφοκονταροφόρες της διπλανής πόρτας;

Ήδη ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή, υπήρξε έντονη αίσθηση αναμονής για το πρώτο στάδιο ενός άτυπου φωτογραφικού διαγωνισμού, που ξεκινούσε. Λουλουδιασμένες υποψηφιότητες απανταχού των περιβόλων των ενοριών της επικράτειας κατατέθηκαν με ευλαβικά check του ύφους «Ευσεβής στον Άη-Μάμα» ή «Αισθάνεται να την αγαπούν στην τοποθεσία Επιτάφιος» με νύχι βυζαντινής τεχνοτροπίας βοτσαλωτού ψηφιδωτού και φαρδιά ζώνη για φουστίτσα.

Η κορύφωση του διαγωνισμού ήρθε μαζί με την κορύφωση του Θείου Δράματος, κατά την περιφορά του Επιταφίου, όταν αι «γενεαί πάσαι» της φυλής των duck face ανταγωνίστηκαν για την ανάδειξη της «Miss Epitafios 2018» υπό αντίξοες φωτιστικά συνθήκες. Τι να σου κάνουν οι λαμπάδες των πιστών ενώ δεν βοηθούν και οι καδηλανάπται; Είναι εξάλλου έως ακατόρθωτο να χωρέσει στο ίδιο κάδρο η γραμμή της μάσκαρα, το σουφρωμένο παπίσιο χείλι και η φίλη της η Τζέσυ με φόντο μυροφόρες και λέλουδα…

Διαγενομένου του Σαββάτου, θραύση έκαναν πρωϊνιάτικα οι υποψηφιότητες «Miss Pasha sto xwrio», «Miss halara kafedaki» και «Miss averta Eyxes»: από αγάπη μόνο μέχρι ειρήνη, ύφεση, αφοπλισμό – περίπου όπως παλιά οι υποψήφιες καλλονές απαντούσαν σε ερωτήσεις γενικής παιδείας.

Η εμφάνιση με βραδινά ενδύματα είχε πολύ λίγο χρόνο να εκτιμηθεί (11:50 με 12:02 μόνο, μέχρι το Χριστός Ανέστη)και οι υποψηφιότητες για «Miss Anastasi» έλαβαν ελάχιστη επιδοκιμασία – στέναζαν ήδη οι μαγειρίτσες και ξεκινούσε το φεστιβάλ ουρικού οξέος. «Θα φάμε ή θα βγαίνουμε φωτογραφίες μαρήηη;» ήταν το επιτιμητικό ερώτημα. Ωστόσο πεδίο δόξης λαμπρό υπήρξε την Κυριακή του Πάσχα για βαρύνοντες τίτλους όπως “Miss Souvla», «Miss Tsikna» ή «Miss Parafaga» με εσάνς καρβουνί αιγοπρόβεια.

Το πρώτο στάδιο του εν εξελίξει καλλιστείου ήδη περατώθηκε αλλά το φιλοθεάμον κοινό και οι ρέκτες του ωραίου (ε καλά, για το αληθινό, άστο) ετοιμάζονται για το κυρίως πιάτο: μετά από ένα μικρό ιντερμέδιο για την «Miss Prwtomagia», ακολουθεί, όπως σε κάθε καλλιστείο που σέβεται τον ρόλο του, το κλου, το καλοκαιρινό υπερθέαμα: οι εμφανίσεις με μαγιό. Οφθαλμολουτρίστας όλου του κόσμου, ενωθείτε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...