272
Η πανσέληνος του Ιουλίου, πάνω από την φωτισμένη Ακρόπολη | Nikos Libertas / SOOC

Το φεγγάρι κάνει βόλτα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 21 Ιουλίου 2016, 12:31
Η πανσέληνος του Ιουλίου, πάνω από την φωτισμένη Ακρόπολη
|Nikos Libertas / SOOC

Το φεγγάρι κάνει βόλτα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 21 Ιουλίου 2016, 12:31

Τούτος ο ουρανός βάλθηκε να μας μαχαιρώσει με το πιο λαμπερό του φεγγάρι! Και μεις φεγγαρομαγεμένοι, φεγγαροδοτούμενοι, ανταλλάξαμε φεγγάρια στο facebook. Όσο πιο αμήχανοι στο σκηνικό της γης… Όσο πιο τρομαγμένοι για τα «προσεχώς» του κόσμου… Όσο πιο έντρομοι για το αδίστακτο των κυβερνώντων… Τι καλοκαίρι και τούτο το καλοκαίρι! Μα, μήπως και το περσινό; Όσα καλοκαίρια τελικά θυμάμαι!… Πλην εκείνου της Ολυμπιάδας. Γι΄αυτό φαίνεται πήρε εκδίκηση, σ΄όλα τα μετά-Ολυμπιακά μας καλοκαίρια. Άσε, που στο σπίτι μας είχε χτυπήσει κι ένας θάνατος Ιούλιο μήνα και τρέμαμε τον Ιούλιο για χρόνια! Κι ο άτιμος δεν «πρόδωσε» τον τρόμο… Κάθε Ιούλιο πιστός στην αναταραχή του… Άστα! Μη τα σκαλίζεις. Μου πήρε χρόνια να τα «τακτοποιήσω»! Δείξε μου μόνο το φεγγάρι σου. Δείξε μου τη δική σου λήψη. Δες έξω! Δες μακριά! Δες ψηλά!

Δίνει αυτό το bonus το καλοκαίρι. Όπως και να μας βρει, μας καταλήγει μπόσικους. Όπως και να μας βρει, στη φύση μας αναθέτει. Δες ένα φεγγάρι! Δείξε μου τη φωτογραφία σου. Φεγγάρι με φεγγάρι.

Ετούτος ο Ιούλιος έσταξε και πάλι αίμα. Ετούτος ο Ιούλιος κόπτεται να σε καθίσει απέναντι σε ειδήσεις που σου κόβουν την ανάσα. Όλα αυτά, σου βάζω στοίχημα, του χρόνου θα τα έχεις ξεχάσει. Όπως τα περσινά. Για το φεγγάρι όμως θα έχεις να λες… Κι είχε ένα φεγγάρι! Φεγγάρι και ηλιοβασιλέματα. Οι πιο ακριβές παραγωγές του όποιου Θεού. Να’ χει η ψυχή να παλεύει έναν λυγμό. Να’ χει η καρδιά να δακρύζει ανεκπλήρωτα. Να’ χουν τα χείλη να ξεθαρρεύουν ανείπωτα. Να’ χεις να περπατάς τα χρόνια που σου αναλογούν μέχρι μια νύχτα να κατορθώσεις να δεις το φεγγάρι-φεγγάρι.  Ένα φεγγάρι-φεγγάρι καθαρό! Ξέρεις τι τεράστια γαλήνη είναι αυτή η γαλήνη;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...