350
Έκρηξη σε γράμμα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, στην Αθήνα, στις 25 Μαίου, 2017 | Nikos Libertas / SOOC

Τρομοκρατία και πολιτική: πόσο συνδέονται στην Ελλάδα;

Χρήστος Στέφος 30 Μαΐου 2017, 09:21
Έκρηξη σε γράμμα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, στην Αθήνα, στις 25 Μαίου, 2017
|Nikos Libertas / SOOC

Τρομοκρατία και πολιτική: πόσο συνδέονται στην Ελλάδα;

Χρήστος Στέφος 30 Μαΐου 2017, 09:21

Ζούμε σε μια χώρα όπου οι κυρίαρχες εξουσίες οπλίζουν και η πολιτική πυροδοτεί, δυστυχώς όμως, κατευθείαν στο ψαχνό του πολίτη. Λαμβάνοντας υπόψιν την τρομοκρατική επίθεση με αποδεκτή τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μια σκέψη έρχεται στο μυαλό, η πιθανή εμπλοκή μεμονωμένων στοιχείων ή οργανωμένων ομάδων, που εντάσσονται σε μικρές οργανώσεις, οι οποίες κατά καιρούς μέσω προκηρύξεων απειλούν πολιτικούς και συχνά παίρνουν την ευθύνη για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Προσωπικά θεωρώ πως στην Ελλάδα η λέξη τρομοκρατία δεν μας οδηγεί σε θρησκευτικούς παράγοντες ή άλλου είδους έχθρες, αλλά κυρίως σε εσωτερικά ακραία περιστατικά του παρελθόντος με συμμετοχή πολιτικών οργανώσεων.

Τη στιγμή λοιπόν που τα ποσοστά αμάθειας στην Ελλάδα ξεπερνάνε στο διπλάσιο αυτά της Ε.Ε., πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό από όλους τους νοήμονες και όχι μόνο πολίτες, πως η τρομοκρατία είναι θέμα εθνικό, διότι αποτελεί επίθεση στη δημοκρατία και συγκεκριμένα στη γενέτειρα χώρα της.

Ωστόσο, μετά λύπης γινόμαστε καθημερινά θεατές ακραίων στοιχείων εντός της ελληνικής βουλής, τόσο ως οργανωμένα κοινοβουλευτικά πλέον κόμματα, όσο και μεμονωμένων βουλευτών με ακραίες απόψεις και δηλώσεις ακόμα και από το κυβερνών κόμμα.

Είναι καιρός που οι απειλές τρομοκρατικών χτυπημάτων δεν είναι λόγια αλλά έχουν γίνει πράξεις. Η κυβέρνηση να διασφάλισει την ασφάλεια των πολιτικών και πολιτών όλων των δημοκρατικών αποχρώσεων, στο όνομα που ευαγγελιζόταν συχνά προεκλογικά, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Δεν τάσσομαι με αυτούς που θεωρούν ότι η Αριστερά φταίει για όλα, διότι τα άκρα έχουν δύο πλευρές με κοινούς σκοπούς. Στην περίπτωση όμως της Ελλάδας, έχουμε γίνει θεατές και στο παρελθόν, περιστατικών αντιεξουσιαστικών χώρων, να οργανώνουν και να ευθύνονται για τρομοκρατικά χτυπήματα τόσο σε δημόσιες περιουσίες όσο σε πολίτες και πολιτικούς.

Αυτά η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψιν, σημειώνοντας πως στο ενιαίο μέτωπο ριζοσπαστικής Αριστεράς που δημιούργησε, συγχωνεύτηκαν πολλές μικρές οργανώσεις με όχι τόσο δημοκρατικές πεποιθήσεις. Εφόσον τα πολιτικά κόμματα φιλελεύθερων και σοσιαλιστών κατάφεραν ανά τα χρόνια να βάλουν στη φυλακή τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη, καιρός και η ριζοσπαστική αριστερά να εξαφανίσει οποιοδήποτε στοιχείο εξτρεμισμού στη χώρα, τώρα που το έχει ανάγκη. Όχι άλλες δευτερολογίες στη βουλή. Ασφάλεια και πράξεις στην κοινωνία.

*Ο Χρήστος Στέφος είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και υποψήφιος μεταπτυχιακός Εφαρμοσμένης Οικονομικής στη Διοίκηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...