745
Το φουτουριστικό Concept i της Toyota | Toyota

Σαλόνι Αυτοκινήτου Τόκιο 2017: Η ιαπωνική τεχνολογία στα καλύτερα (και πιο περίεργά) της #2

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 11:30
Το φουτουριστικό Concept i της Toyota
|Toyota

Σαλόνι Αυτοκινήτου Τόκιο 2017: Η ιαπωνική τεχνολογία στα καλύτερα (και πιο περίεργά) της #2

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 11:30
Από ποιον γαλαξία το έσκασε το Concept i;

Το πρωτότυπο Concept-i έκανε την εμφάνισή του σε αυτή την έκθεση CES, ενώ διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της Toyota. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και σύστημα αυτόνομης οδήγησης. To Concept-i υιοθετεί ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που η εταιρεία ονομάζει «Yui».

Επίσης, θα παρουσιαστούν εκεί τα Concept i -για 4 άτομα, παίρνει ρεύμα κάνοντας πετάλι- το Concept i Ride -θυμίζει τα χειριζόμενα με joystick αναπηρικά αμαξίδια- και το Concept i Walk – ηλεκτρικό, εννοείται, παρόμοιο με το Segway, για χρήση σε πεζόδρομους.

Mazda Vision Concept

mazda-rx-vision-concept-11

Ξεχωρίζει για τις όμορφες, σπορ αναλογίες του αμαξώματός του με το μεγάλο καπό, εγκαινιάζει το επόμενο στάδιο του Kudo, της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της ιαπωνικής μάρκας και δίνει μια πρώτη εικόνα του νέου 6. Αυτό ισχύει και για το minimal όσο και πολυτελές εσωτερικό, ενώ για το καινούργιο Mazda 6 οι φήμες αναφέρουν πως η γκάμα θα περιλαμβάνει και ένα νέο V6, που θα κινεί είτε τους πίσω είτε όλους του τροχούς. Από την άλλη δεν υπήρχε δυστυχώς κανένα νέο για την αναβίωση του περιστροφικού κινητήρα (Wankel), με τον οποίο η Mazda έχει συνδέσει το όνομά της.

Η Toyota το έχει κορώνα (Crown) στο κεφάλι της

Toyota-Crown-Concept-04

Στην έκθεση του Τόκιο η Toyota παρουσίασε το πρωτότυπο της νέας, 15ης γενιάς του Crown. Το μοντέλο παραγωγής θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στο 2018 και θα κατασκευάζεται πάνω στην TNGA αρθρωτή πλατφόρμα της ιαπωνικής εταιρίας. Το αυτοκίνητο θα φέρει την τεχνολογία DCM (Data Communication Modules) μέσω της οποίας συγκεντρώνει δεδομένα από την κυκλοφορία στους δρόμους και συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά και για λίγο μακρύτερο μεταξόνιο, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά στην ευρυχωρία επιβατών και αποσκευών.

Lexus LS+

Lexus LS+ Concept

Η εταιρεία αυτή αποτελεί τη μάρκα πολυτελείας της Toyota. Φέτος, παρουσίασε το LS+, το οποίο ναι μεν βασίζεται στη ναυαρχίδα της μάρκας το LS, όμως δε, διαφοροποιείται αισθητικά και ενσωματώνει τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες, κάνοντας ταυτόχρονα και μια πρόβλεψη για το μέλλον της φίρμας. Η έμφαση δίνεται κυρίως στην ενσωμάτωση ενός κορυφαίου συστήματος αυτόνομης οδήγησης, το Highway Teammate, το οποίο -σύμφωνα με τη φίρμα- θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα παραγωγής ήδη από το 2020. Το μέλλον είναι πιο κοντά από όσο, ίσως, πιστεύαμε.

Το «ταξί», στα Γιαπωνέζικα

2017-10-23T073855Z_2020304344_RC1943E91620_RTRMADP_3_TOYOTA-TAXI

Το νέο ταξί της Toyota ονομάζεται JPN Taxi και είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το σεντάν Crown, που μέχρι σήμερα αποτελούσε το κύριο ταξί της εταιρείας για την Ιαπωνία. Για πρώτη φορά, επίσης, έρχεται με υβριδικό σύστημα κίνησης που «καίει» και LPG (υγραέριο). Για την ακρίβεια, στην κίνησή του θα χρησιμοποιεί ένα καινούργιο υβριδικό σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, που μπορεί να χρησιμοποιήσει και υγραέριο ως καύσιμο. Η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες για το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο -το 2020- θέλει να κάνει ευρέως γνωστό το νέο ταξί, το κόστος του οποίου ξεκινά από 24.500 ευρώ, περίπου.

Honda Sports EV Concept

Honda-Sports-EV-concept

Ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα, παρουσιάστηκε και το Sports EV Concept, το οποίο είναι ένα διθέσιο σπορ κουπέ, με κάποια ρετρό αισθητικά στοιχεία και με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, για το οποίο δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Η εταιρεία ευαγγελίζεται και ένα νέο κόνσεπτ επικοινωνίας οδηγού και μηχανής με κάποια στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, αν και το πιο σημαντικό είναι πως το Sports EV Concept είναι όμορφο. Πολύ όμορφο. Αν προσχωρήσει στην κανονική παραγωγή, κάτι που δεν δείχνει απίθανο, θα τοποθετηθεί μεταξύ των Civic Type-R και NSX.

Τελικά, τι είναι το Tj Cruiser;
2017-10-25T043654Z_592876204_RC11C676B290_RTRMADP_3_AUTOSHOW-TOKYO
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Τζιποειδές, με ολίγον από πολυμορφικό. Το λέει και το όνομά του, άλλωστε. Toolbox Joy Cruiser! Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, Χιροκάζου Ικούμα, αυτή τη στιγμή η εταιρεία μελετά σοβαρά τόσο το αν, όσο και το πότε η έκδοση παραγωγής τού TJ Cruiser Concept θα πάρει τον δρόμο τού τελικού προϊόντος, ούτως ώστε να ενταχθεί στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας. Το σίγουρο είναι πως έχει μήκος 4,3 μ., πλάτος 1,77 και ύψος 1,62 μ. Στα μηχανικά μέρη, η Toyota περιορίζεται στην αναφορά ότι το TJ Cruiser Concept μπορεί να κινηθεί με έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης ή, εναλλακτικά, με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης – αλλά χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
Nissan IMx→

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...