Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΜΟΥΣΙΚΗ Σχόλια της Λίνας Νικολακοπούλου

Με τον Μάρκο στη Σάνη

Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, γύρω στο 1977, ένας φίλος μου μουσικός μου χάρισε ένα μπαγλαμαδάκι. Για κάποιο διάστημα, ήμουν το τρίτο μέλος μιας κομπανίας που γυρνούσαμε και παίζαμε ρεμπέτικα τραγούδια, πότε στο Λόφο του Στρέφη, σε ένα ταβερνακι στο Πεδίον του Άρεως και για μικρό διάστημα σε μια μπουάτ στα Εξάρχεια, που λεγόταν «Τυπόκειτος». Θυμάμαι σαν και τώρα να τραγουδώ τα «Μπλε Παράθυρα» και το «Μαύρα Μάτια, Μαύρα Φρύδια».

Μετά, πήρα άλλο δρόμο, άρχισα να γράφω στίχους και να φανερώνω τις δικές μου εικόνες και τα δικά μου συναισθήματα για τη ζωή. Όμως, φαίνεται ότι αυτή η πρώτη αγάπη για το ρεμπέτικο τραγούδι, δεν πέρασε ποτέ. Κάθε φορά που μου δίνεται ευκαιρία με πολύ χαρά προετοιμάζω εκδηλώσεις που να μας δίνουν τη δυνατότητα να επισκεφτούμε ξανά αυτό το αληθινό και γνήσιο είδος.

Έτσι λοιπόν και φέτος, άνοιξα βιβλία, δίσκους και ο,τι άλλο βοήθημα υπήρχε για να προετοιμαστεί αυτό το αφιέρωμα στο Μάρκο. Όσοι ήρθαν στο Ηρώδειο πήραν μια γεύση απ’την ομορφιά των τραγουδιών του Μάρκου.

Στις 18 Αυγούστου, στα πλαίσια του Sani Festival 2012, όσοι βρεθούν κοντά στη Χαλκιδική θα μπορέσουν να γευτούν αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα μιας άλλη εποχής. Οι τραγουδιστές και οι μουσικοί έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και είμαι πολύ ευτυχισμένη για αυτό το αποτέλεσμα.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών