Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ Σχόλια Αγλαΐα Κρεμέζη Αγλαΐα Κρεμέζη

Παραλίες για...φουσκωτά;

Μας είπαν ότι ο παλιός νόμος που απαγόρευε να αράζουν τα σκάφη ανάμεσα στους κολυμβητές, έχει λέει τροποποιηθεί από τον πρώην υπουργό κύριο Βουλγαράκη...


Το Σπαθί, μια από τις αγαπημένες μας παραλίες της Τζιάς, βρίσκεται τα Σαββατοκύριακα –και όχι μόνο, δυστυχώς— υπό την κατοχή των κάθε λογής φουσκωτών με τις τερατώδεις μηχανές και τις ιδιαίτερα επικίνδυνες άγκυρες, που τις αποθέτουν στα ρηχά οι «φουσκωτοί» και μη, ευτυχείς ιδιοκτήτες των ταχύπλοων.


Γνωρίζαμε πως τα μεγαλύτερα και μικρότερα σκάφη υποχρεώνονται να αράζουν μακριά από την παραλία και τους λουόμενους κι έτσι αναγκαστήκαμε να φωνάξουμε το λιμενικό και να ζητήσουμε να επέμβει. Το κάναμε αφού προηγούμενα παρακαλέσαμε ευγενικά έναν από τους ευέξαπτους Αθηναίους «θαλασσόλυκους» να μην αφήσει το σκάφος και την άγκυρά του εκεί ακριβώς που κολυμπούσαν μικρά παιδιά. Εκείνος μας αγνόησε επιδεικτικά, έβαλε μπροστά σε μας τη μεγάλη βάρκα του, και εγκαταστάθηκε με την παρέα του πιο κάτω!

 

Όταν έφτασαν οι λιμενικοί μας πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν να επέμβουν, μια και ο παλιός νόμος που απαγόρευε να αράζουν τα σκάφη ανάμεσα στους κολυμβητές, έχει λέει τροποποιηθεί από τον πρώην υπουργό κύριο Βουλγαράκη!

Δε θέλω να πιστέψω πως έτσι έχουν τα πράγματα, γι αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω την πολυάσχολη κ. Κατσέλη ή τους υφυπουργούς της να ξανακοιτάξουν το θέμα, που εκτός από μας, σίγουρα θα απασχολεί και πολλούς άλλους που προσπαθούν να χαρούν έστω και για λίγο τη θάλασσα. Είναι ποτέ δυνατό να επιτρέπεται να αράζουν στην ακρογιαλιά τα σκάφη, φτάνει, λέει, η άγκυρα να μη βρίσκεται στην άμμο, αλλά στα ρηχά, όπως μας εξήγησαν οι λιμενικοί;

 

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, είναι απόλυτα νόμιμο η κάθε μικρή, και πρώην ειδυλλιακή και απομακρυσμένη παραλία, να αφήνεται στο έλεος των σκαφών, άρα να αποκλείονται οι πληβείοι που τυγχάνει να μην διαθέτουν πλεούμενο. Όσοι θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο μπάνιο, μακριά από ομπρέλες, ξαπλώστρες, τη φασαρία και τη βρώμα των εξωλέμβιων δεν έχουν πλέον καμιά ελπίδα, ακόμα κι αν καταφέρουν να φτάσουν στην ακρογιαλιά διατρέχοντας δύσκολους και επικίνδυνους χωματόδρομους. Το πιθανότερο είναι πως θα βρεθούν μπροστά σε μια αυτοσχέδια «μαρίνα» γεμάτη σκάφη !

 

 

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών