Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ δράσεις Σχόλια Βαγγέλης Γεωργίου Βαγγέλης Γεωργίου

«Μαθήματα» για τον ρατσισμό και τον φόβο

 • 1
  Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία
  • photo: Unumunkh@Φλιψκρ
   photo: Unumunkh@Φλιψκρ

  Δύο μέρες «μαθημάτων» για τον ρατσισμό και τον φόβο

  Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία  διοργανώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη διημερίδα για τον ρατσισμό και τον φόβο με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

  Η διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσα από ομιλίες με θέματα όπως: «Ρατσισμός και Αντισημιτισμός: Ψυχικός και Κοινωνικός Εκφοβισμός», «η Σύγχρονη Παρουσία της Ρατσιστικής Ιδεολογίας», «Ρατσισμός: Η διαβρωτική του επίδραση στην Τέχνη. Μορφές Άμυνας».

  Επίσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η σιωπή της Γκέρντα» ενώ θα λάβουν μέρος και ομάδες εργασίας («Μαθήματα για τον ρατσισμό σε μαύρο και άσπρο» και «Εμείς και η προκατάληψη») από ψυχολόγους και ψυχιάτρους. 

  ΠΟΥ: Χώρος: Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16
  ΠΟΤΕ: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, 17:30 και Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 ώρα 10:00.
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, www.psych.gr

 • 2
  ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

  Εξάρτηση από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων

  Τριάντα (30) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, και με την αφορμή αυτή το ΚΕΘΕΑ και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό για ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, ανοικτό σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να… γελοιογραφηθούν. 
  Με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν τα αδιέξοδα της χρήσης, τη σχέση εξάρτησης και κοινωνίας, την πολιτική για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρεάζει το πρόβλημα, αλλά κυρίως τη δυνατότητα για «καθαρή» ζωή και κοινωνική ένταξη μακριά από ουσίες και εθισμούς.

  Με αλφαβητική σειρά στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης (Πάνος), Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Κώστας Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup), Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης), Μαρία Τζαμπούρα

  ΠΟΥ: Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής.
  ΠΟΤΕ: Εγκαίνια: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013,  στις 19:00. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή  19:00-21:00 και Κυριακή 11:00-13:30.
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, τηλ. 210 8640943, 210 8653960, 210 866337, mail: politistiko@kethea-diavasi.gr.

 • 3
  Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

  Σεμινάρια για νέους στον πρωτογενή τομέα

  Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, μέσω του προγράμματος «Τριπτόλεμος», συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και στήριξης όσων θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα οικονομίας. Έτσι, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης διάρκειας 50 ωρών το καθένα, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, στα αντικείμενα:

  1. Ελαιοκομία: ελαιοκομία, καλλιέργεια ελιάς και μεταποίηση, 2. Εδώδιμα Μανιτάρια: καλλιέργεια- αξιοποίηση, 3. Μελισσοκομία. και 4. Οινολογία.

  Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου 2013, με συμμετοχή είκοσι ατόμων ανά αντικείμενο και η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μπορεί να γίνει έως και τη Δευτέρα 07.10.2013 και ώρα 12:00 π.μ. με δύο τρόπους:
  1. Ηλεκτρονικά στο e-mail: a.katsarou@neagenia.gr 
  2. Με επί τόπου επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες: 09:00- 14:00, γραφείο 135)

  Σε περίπτωση υποβολής μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τον αριθμό συμμετεχόντων που προβλέπεται, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση. Σε αυτή την περίπτωση θα δοθεί προτεραιότητα σε άνεργους νέους. Οι εκπαιδευόμενοι θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής 50€ (πενήντα ευρώ), που θα κατατεθεί σε λογαριασμό Τραπέζης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

  ΠΟΤΕ: Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου 2013.
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τα προγράμματα με τις ημέρες και ώρες διδασκαλίας αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας (www.neagenia.gr).

 • 4
  Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

  Κατακτείστε το Έβερεστ στο Πλανητάριο

  Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μας προσκαλεί να «κατακτήσουμε» τη στέγη του κόσμου παρέα με την πρώτη αποστολή που πέτυχε να καταγράψει βήμα προς βήμα σε ταινία θόλου ΙΜΑΧ την προσπάθεια αυτή. Η πολυβραβευμένη ταινία θόλου με τίτλο «Έβερεστ», η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων σε όσες χώρες έχει προβληθεί, θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο.

  Σημειώνεται ότι την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις στις 18:30, 20:15 και 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 17:30 της ίδιας ημέρας.

  Οι ορειβάτες της πρώτης ελληνικής αποστολής, που κατάφερε να υψώσει την ελληνική σημαία στην κορυφή του Έβερεστ τον Μάιο του 2004, Παύλος Τσιαντός και Γιώργος Βουτυρόπουλος, θα προλογίσουν την ταινία και θα μεταφέρουν στο κοινό τις εντυπώσεις τους από τη συγκλονιστική εμπειρία τους.

  H ταινία προτείνεται για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και άνω.

  ΠΟΥ: Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδο από Πεντέλης 11. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε άτομα με κινητική αναπηρία.
  ΠΟΤΕ: Η ταινία «Έβερεστ» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 ενώ θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.