Αναζήτηση:

Διαφήμιση

Διαφήμιση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Για αιώνιους μαθητές της γνώσης Τζάμπα Σχόλια Άρτεμις Καπούλα Άρτεμις Καπούλα

Αιώνια ειρήνη

ALTERA PARS

Η ομάδα «Circle team» παρουσιάζει την «Αιώνια Ειρήνη» του Χουάν Μαγιόργκα. Το έργο, που ξεκίνησε ως στοίχημα συγγραφής ενός έργου σχετικά με την τρομοκρατία, καταφέρνει να ξεφύγει από την τυποποίηση που έχει δημιουργηθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα δείγματα γραφής του σύγχρονου Ισπανικού Θεάτρου, που απευθύνεται όμως στο ευρύ κοινό.
Τρεις σκύλοι πρόκειται να υποβληθούν σε τρεις δοκιμασίες, με έπαθλο το "λευκό περιλαίμιο" και την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα ενάντια της τρομοκρατίας. Να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κόσμου ειρηνικού, χωρίς πολέμους, χωρίς σύνορα, έτσι ώστε κανένας άνθρωπος να μη νιώθει ξένος σε κανένα σημείο της γης.

Τι αξίες πρέπει να προσπεράσει όμως κάποιος για να βγει νικητής και τελικά υπάρχει υπέρτατο ιδανικό για χάρη του οποίου μπορούν να θυσιαστούν όλα όσα πιστεύουμε; Πόσο αιματηρός μπορεί να είναι ο δρόμος για την "Αιώνια ειρήνη";

Το έργο έχει βραβευθεί με το Βραβείο Valle-Inclan 2009 (Εθνικό Βραβείο Θεάτρου), έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες και έχει παιχτεί σε 6 χώρες, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Η «Αιώνια Ειρήνη» είναι ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, που δύσκολα θα σας απογοητεύσει!

Το δίλημμα "ασφάλεια ή ελευθερία", η επιλογή μεταξύ του καλού και του κακού, η ηθική και το τίμημά της, απασχολούν στο έργο αυτό τον Juan Mayorga, τον πιο καταξιωμένο ισπανό θεατρικό συγγραφέα των τελευταίων χρόνων (Κρατικό Βραβείο θεάτρου 2009).
Παίζουν: Δημήτρης Ζωγραφάκης, Mc Yinka (Μανώλης Αφολάνιο), Πατρίκιος Κωστής, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Βασίλης Μήλιος
Συγγραφέας: Juan Mayorga
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνικά/Κουστούμια: Έλενα Χρηστούλη
Μουσική: Νίκος Καρίμαλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Από 23 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη
στις 21: 15 και για 12 παραστάσεις.

Τιμή εισιτηρίου: 10€
www.alterapars.gr

Altera Pars
Μεγ.Αλεξάνδρου  123 Κεραμεικός 
Τηλ: 210 34 10 011
 

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών